• Colegiul Farmaciştilor se pregăteşte să înceapă vaccinarea în farmacii
  • În judeţul Iaşi, au fost deja emise primele autorizaţii temporare pentru testare
  • Pacienţii îşi doresc servicii utile în farmacii

Colegiul Farmaciştilor se pregăteşte să înceapă vaccinarea în farmacii. În toamnă cel mai devreme. Până atunci, abia este pusă pe picioare testarea. Procesul îndelung amânat şi tărăgănat pare că-şi găseşte un răspuns.

Răzvan Prisada, vicepreşedinte Colegiul Farmaciştilor: „Avem peste 1.400 de persoane care au urmat instruiri organizate prin Colegiul Farmaciştilor şi Ordinul Asistenţilor, cu ajutorul DSP-urilor. Ştiu că în judeţul Iaşi au fost deja emise primele autorizaţii temporare. Deci, săptămâna asta ar trebui să avem şi primele teste realizate în farmacii.”

Farmaciştii vor să ofere servicii din ce în ce mai complexe. Radu Gănescu, preşedintele asociaţiei pacienţilor cu boli cronice crede că implementarea unor noi servicii în farmacii poate ajuta atât pacienţii cât şi medicina primară.

Recomandări

ALTMAN PORNEȘTE RĂZBOIUL CU GOOGLE
100 LIDERI MONDIALI DAU STARTUL JO
CE ÎNSEAMNĂ TULBURAREA ARFID?
CE ESTE TULBURAREA ARFID?
CE DESTINAȚII VIZITEZI VARA ASTA?
UNDE CONDUCI ÎN WEEKEND?

Radu Gănescu, preşedintele COPAC: „Noi trebuie să gândim farmacia nu ca un provider de medicamente ci ca o soluţie, un actor important în sănătate care poate împlini şi partea de testare, care poate veni și cu partea de vaccinare, care poate veni și cu partea de informare și anumite servicii de prevenție.”

Potrivit unui nou sondaj, gradul de încredere al pacienţilor în farmacist şi în informaţiile oferite de acesta se află la un nivel foarte ridicat. 15% dintre pacienţi îşi doresc noi servicii utile în farmacii, precum testarea rapidă pentru depistarea unor infecţii ca SARS-COV-2, gripa sezonieră sau hepatita B şi C. 12% şi-ar dori să se poată măsura nivelul glicemiei.