Cazul curios al persoanei care a fost infectată cu SARS-CoV-2 timp de 471 de zile. Ce au observat medicii

COVID-19

COVID-19

În timp ce subvarianta omicron BA.5 continuă să conducă răspândirea coronavirusului în Statele Unite, m-am gândit la ceea ce ar putea urma. Omicron și ramificațiile sale au fost în fruntea clasamentelor de variante încă din iarna trecută. Oamenii de știință au câteva idei despre cum apar noi variante. Una dintre ele implică persoanele cu infecții persistente – persoane care au fost testate pozitiv pentru virus pe o perioadă prelungită de timp.

O persoană a fost infectată cu SARS-CoV-2 cel puțin 471 de zile. Această infecție îndelungată a intrat pentru prima dată pe radarul epidemiologului Nathan Grubaugh în vara anului 2021. Echipa sa analizase tulpinile de coronavirus în eșantioane de pacienți de la Yale New Haven Hospital, când Grubaugh a observat ceva ce mai văzuse înainte. Cunoscută doar ca B.1.517, această versiune a virusului nu a primit niciodată un nume precum delta sau omicron.

În schimb, după ce a apărut undeva în America de Nord la începutul anului 2020, B.1.517 s-a răspândit în regiuni din întreaga lume, declanșând chiar o epidemie în Australia. După aprilie 2021, B.1.517 a părut să se potolească, una dintre cele cine știe câte linii virale care se declanșează și apoi, în cele din urmă, se sting.

B.1.517 ar fi putut fi uitat de mult timp, dat la o parte de cea mai recentă variantă care să se impună în comunitățile locale. Și totuși, încă îl mai vedeam”, spune Grubaugh. Chiar și după ce B.1.517 a dispărut în toată țara, echipa sa a observat că a reapărut în probele pacienților.

Codul de pe probele B.1.517 era întotdeauna același, a observat echipa lui Grubaugh. Toate proveneau de la un singur pacient. Acel pacient, o persoană în vârstă de 60 de ani cu antecedente de cancer, a recidivat în noiembrie 2020. Asta a fost chiar în jurul datei în care au fost testate pentru prima dată pozitiv pentru SARS-CoV-2.

Exit mobile version