• Ministerul Sănătății a transmis că în ultima săptămână au fost înregistrare 14.861 de cazuri noi de COVID-19 în România, în perioada 18 – 24 septembrie.
  • Peste 1.100 de persoane sunt în spital, dintre care 74 la terapie intensivă (ATI). Din totalul celor internaţi, 197 sunt copii, iar doi dintre ei se află la ATI.
  • Adrian Marinescu, directorul Spitalului „Matei Balș”: „Persoanele care au o anumită vârstă, care au boli associate, pot să dezvolte complicații și să apară și probleme”.

Ministerul Sănătății a transmis că în ultima săptămână au fost înregistrare 14.861 de cazuri noi de COVID-19 în România, în perioada 18 – 24 septembrie. Cei mai mulți pacienți sunt din București, iar numărul este cu 3.600 mai mare față de săptămâna anterioară.

„Aceste subvariante țin de Omicron și vin cu o virulență mai redusă, ceea ce înseamnă că celelalte sunt forme ușoare, însă nu spune este o simplă viroză și nu pot am și complicații. Persoanele care au o anumită vârstă, care au boli associate, pot dezvolte complicații și apară și probleme”, a spus Adrian Marinescu, medic infecționist și directorul medical al Spitalului „Matei Balș” din capitală.

Peste 1.100 de persoane sunt în spital, dintre care 74 la terapie intensivă (ATI). Din totalul celor internaţi, 197 sunt copii, iar doi dintre ei se află la ATI.

Recomandări

MENIU A LA GREC
ȘOȘOACĂ INTRĂ ÎN CURSA PENTRU PMB
AVEREA LUI MUSK CREȘTE
TURIST ÎN AL NOUĂLEA CER
MUSK FACE CONCEDIERI LA TESLA
O LUNĂ DE SCHENGEN

„România ar trebui fie interesată de vaccinare. O variantă opdatată a vaccinului era de așteptat. În momentul în care „virusul își schimbă cămașa”, și o face destul de des, trebuie vii și cu o variantă care fie pe măsură”, a mai adăugat Adrian Marinescu.

Săptămâna trecută au fost raportate și 27 decese de către Institutul Național de Sănătate Publică, majoritatea cu vârste de peste 70 de ani.

Citește și: