• Brățara ceasului tău Fitbit sau Apple e focar de bacterii, inclusiv E.coli și stafilococ.
  • Brățările din cauciuc și plastic au un număr mai mare de bacterii decât cele de metal.
  • Noile cercetări au descoperit că 95% din brățările testate au fost contaminate.

Știai că un smartwatch Fitbit sau Apple te poate îmbolnăvi? Un nou studiu arată că benzile de cauciuc și plastic au un număr mult mai mare de bacterii decât cele metalice, și pot fi adevărate focare de bacterii, precum E.coli.

Cercetătorii de la Florida Atlantic University au descoperit că banda de mână a ceasului este un focar de bacterii dăunătoare, inclusiv E. coli și stafilococ. Dacă te știi sănătos, iar în ultima vreme ai tot mai des febră, brățara ar putea fi problema. Folosind teste microbiologice standard, cercetătorii au analizat numărul de bacterii, tipul de bacterii și distribuția lor pe suprafețele brațului.

Noile cercetări au descoperit că 95% din brățările testate au fost contaminate. Brățările din cauciuc și plastic au un număr mai mare de bacterii din cauza texturii, în timp ce brățările din aur, argint și metal au mult mai puține. Bacteriile găsite au fost rezidenți obișnuiți ai pielii din genurile Staphylococcus și Pseudomonas și organisme intestinale ale genurilor E.coli.

Recomandări

DATORIA PUBLICĂ A ROMÂNIEI CREȘTE
ROMÂNI EVACUAȚI DIN GAZA
MACRON A IEȘIT LA ATAC
CÂTE LOCUINȚE DEȚINE TAYLOR SWIFT?
RECONSTRUCȚIA FACIALĂ A UNEI FEMEI DE 75.000 DE ANI
CEI MAI BOGAȚI OAMENI DIN SUA

Într-o perioadă în care agenții patogeni devin mai infecțioși, ar trebui să internalizăm ritualurile de igienă în bine, spune dr. Rommel Tickoo, director, medicină internă, spitalul Max Superspeciality, New Delhi. Tickoo recomandă ca la final de zi să ștergem brățările cu dezinfectant, pentru că ar omorî peste 70% din acești microbi.

Citește și: