• Un pesticid a fost depistat săptămâna aceasta în produse alimentare care se regăsesc în două lanțuri de magazine din Franța.
  • Oxidul de etilenă ar exista în 7000 de produse alimentare.
  • Site-ul rappel.conso contabilizează produsele care conțin agenți toxici.

Un pesticid a fost depistat în produse ca înghețata, biscuiții și pastele, în lanțul de magazine Carrefour din Franța.

7000 de produse alimentare ar conține acest pesticid, respectiv oxidul de etilenă.

Ce este oxidul de etilenă

Oxidul de etilenă este un produs cancerigen care se regăsește în multe materii prime alimentare care stau la baza brânzeturilor, produselor de panificație și de cofetărie. Acesta se mai găsește și în înghețată.

Recomandări

PUTIN: VOM DOBORÎ TOATE AVIOANELE F-16 TRIMISE UCRAINEI
SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
ȘTII DE VREME? VINE VARA-N TOATĂ ȚARA
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT

Săptămâna aceasta, peste 90 de produse, în principal înghețata, au fost adăugate pe lista neagră a celor care conțin pesticidul incriminat. Pesticid care în Europa este interzis de 10 ani.

O anchetă europeană este în curs pentru a afla cine, dintre fabricanții de materie primă sau importatori, este responsabil de această nouă catastrofă sanitară.

Cum ne putem feri de acest pericol

În mod normal, imediat ce sunt repertoriate, produsele sunt retrase de la vânzare, însă multe dintre acestea sunt exportate și se pot afla în toate colțurile lumii, in special rețele de distribuție franceze Carrefour sau Auchan.

Dacă dorești să știi ce ai în figider, poți verifica pe site-ul rappel.conso, acolo unde sunt contabilizate toate produsele care conțin acest agent toxic.