• Specialișii analizează cele patru mutaţii ale Sars-Cov-2 care au fost descoperite până acum
  • Nu se ştie dacă aceste tulpini sunt mai agresive decât forma iniţială a virusului
  • Până pe 17 ianuarire, în România s-au făcut 76 de secvenţieri
  • Doar tulpina britanică a fost identificată până acum şi în România

Sunt până acum patru mutaţii ale coronavirusului despre care nu ştim foarte multe. Prima tulpină, descoperită în sud-estul Angliei, s-a răspândit în peste 50 de ţări.

Această mutaţie a ajuns şi în România unde s-a înregistrat un caz oficial la Giurgiu. Cea de-a doua mutaţie a fost întâlnită în Africa de Sud şi provoacă mai multe modificări fizice decât cea britanică. Noi mutaţii au apărut şi în Brazilia şi California, despre care nu se ştie încă dacă sunt mai transmisibile sau dacă au reacţii mai agresive.

„Noul coronavirus are mutaţii care afectează proteina spike. Această proteină îi permite să intre în celule şi să se răspândească mai repede de la o persoană la alta, dar nu pare să-i îmbolnăvească în mod diferit pe oameni,” spune Sanjay Gupta, corespondent CNN.

Recomandări

FII BOGAT ÎN ROMÂNIA
ZIUA INTERNAȚIONALĂ A STRIGĂTULUI
CHETĂ PENTRU SPORTIVII ROMÂNI
BLIKEN AJUNGE ÎN CHINA
C.E. INVESTIGHEAZĂ CHINA
CE ESTE DUREREA CRONICĂ

Până pe 17 ianuarie, în România au fost făcute doar 76 de secvenţieri și doar una a fost confirmată. Autorităţile europene au spus că secvenţierile sunt mult prea puţine, iar acest lucru ne-ar putea aduce şi mai multe infectări.