• Discuțiile și, implicit, cercetările, au început din cauza unui virus ce se întâlnește la șoareci.
  • Oamenii de știință și-au dedicat ultimii ani programând computerele, cu scopul de a învăța singure despre virusurile ce pot pune în pericol celulele umane.
  • Computerele au devenit apte în recunoașterea anumitor factori care ar putea prezice dacă un virus se poate sau nu răspândi și printre oameni.

Se pare că mai multe virusuri ce vin de la animale pun în pericol viața oamenilor. Discuțiile și, implicit, cercetările, au început din cauza unui virus ce se întâlnește la șoareci.

Colin Carlson, biolog la Universitatea Georgetown, a fost cel care s-a îngrijorat cu privire la variola de șoarece. Acest virus a fost descoperit în anul 1930, iar rata de mortalitate a rozătoarelor care contactează boala este extrem de ridicată.

Utilizând învățarea automată, mai mulți oameni de știință și-au dedicat ultimii ani programând computerele, cu scopul de a învăța singure despre virusurile ce pot pune în pericol celulele umane.

Recomandări

RUSIA EXECUTĂ PRIZONIERII
EDITORIALUL LUI CRISTOIU
ACUZAȚII LA HOLLYWOOD
BURNETT E EMISAR ÎN UK
NEGOCIERI APROAPE GATA
SUSPECTUL E ARESTAT

Așadar, computerele au început să analizeze o cantitate semnificativă de informații despre biologia și ecologia animalelor care pot răspândi aceste virusuri. Mai mult decât atât, inteligența artificială a făcut cercetări și în ceea ce privește genomul, dar și alte caracteristici ale virusurilor în sine.

Puterea de răspândire a acestor virusuri a fost recunoscută de inteligența artificială

Așadar, după mai multe documentări, computerele au devenit apte în recunoașterea anumitor factori care ar putea prezice dacă un virus se poate sau nu răspândi și printre oameni, conform The New York Times.

„Este, pur și simplu, o nebunie că acest lucru s-a pierdut în grămada imensă de lucruri pe care sănătatea publică trebuie să le cearnă. Acest lucru schimbă, de fapt, modul în care ne gândim la acest virus”, a spus Dr. Carlson.

„Este ca și cum ai avea un nou set de ochi. Pur și simplu, nu poți vedea în atâtea dimensiuni câte poate vedea modelul”, a declarat Barbara Han, ecologistă de boli la Institutul Cary de Studii Ecosistemice din Millbrook, N.Y., despre utilizarea computerelor în acest sens.

Datorită cercetărilor efectuate până în prezent, s-a demonstrat că aproximativ 250 de boli umane au luat naștere în momentul în care un virus provenit de la animale a ajuns la oameni. Așadar, H.I.V. a fost contactat de la cimpanzei, iar noul Coronavirus provine de la lilieci.