• Aerul este mai curat la „capătul lumii”, Capul Grim din insula Tasmania. Acolo vei găsi un peisaj superb, iar aerul este de o puritate nemaiîntâlnită.
  • Stația de poluare atmosferică Cape Grim a fost creată în 1976 pentru a colecta și analiza compoziția acestui aer curat, care nu este afectat de sursele locale de poluare.
  • Alte locații îndepărtate de aer curat din întreaga lume includ stația Mauna Loa din Hawaii, insula Macquarie, stația Casey din Antarctica și orașul Svalbard Ny-Ålesund.


Aerul este mai curat la „capătul lumii”, Capul Grim din insula Tasmania. Acolo vei găsi un peisaj superb, iar aerul este de o puritate nemaiîntâlnită. Cei care ajung la Cape Grim vor fi impresionați de perisajul frmat de stânci şi plaje cu nisip negru, în contrast cu terenurile agricole pline de verdeaţă de pe dealuri.
Este o zonă izolată și asta i-a adus locului, Cape Grim, faima de a avea cel mai curat aer de pe Pământ, conform stației de poluare a aerului situată pe cap.


Stația de poluare atmosferică Cape Grim a fost creată în 1976 pentru a colecta și analiza compoziția acestui aer curat, care nu este afectat de sursele locale de poluare, cum ar fi gazele de eșapament sau fumul industrial.


Vântul puternic de vest care întâlneste stația de monitorizare a aerului Kennaook/Cape Grim parcurge mii de kilometri peste Oceanul de Sud înghețat, făcând ca aerul măsurat aici să fie unul dintre cele mai curate din lume. Este cea mai lungă zonă de ocean fără interferențe sau zone de uscat, iar curenții de aer nu sunt contaminați.

Recomandări

ÎN CE INVESTEȘTE BIDEN BANII
CIOLACU VREA PARC TEMATIC URIAȘ
CÎRSTEA A FOST ELIMINATĂ LA ROMA
6.000 DE OAMENI SUNT EVACUAȚI DIN HARKOV
NE LUĂM ANGAJAȚII DIN AFARĂ
CINE VINE DUPĂ ȘOIGU


Dacă stai pe vârfurile stâncoase ale Capului Grim poți sa fii surprins de rafalele puternice de vânt pentru care este renumită regiunea, care ajung până la 180 km/h și transportă aer nealterat din Antarctica.
Alte locații îndepărtate de aer curat din întreaga lume includ stația Mauna Loa din Hawaii, insula Macquarie, stația Casey din Antarctica și orașul Svalbard Ny-Ålesund.

Citește și: