Cel mai mare studiu despre efectele canabisului: Este periculos pentru tineri, femei însărcinate, șoferi și bolnavi mintal. Pentru ce boli este recomandat canabidiolul

canabis

canabis

Tinerii, femeile însărcinate, șoferii și bolnavii mintal ar trebui să evite consumul de canabis, potrivit celei mai mari analize făcute pe legătura sănătate – canabis, scrie The Guardian.

Constatările se bazează pe un studiu global realizat de o echipă internațională de experți, care a analizat studiile de referință privind canabisul și sănătatea, efectuate în ultimele două decenii. Studiul a fost publicat în BMJ.

Acesta a constatat că, în timp ce compușii de canabis ar putea fi de ajutor pentru persoanele cu anumite afecțiuni medicale, consumul de droguri ar putea fi dăunător pentru alte grupuri de persoane.

Consumul de canabis a fost legat de sănătatea mintală și de cogniția slabă. A crescut riscul de accidente de mașină în rândul șoferilor și a dus la rezultate slabe pentru copii atunci când femeile însărcinate au folosit acest drog.

Autorii au declarat că ar trebui să se evite consumul de canabis în rândul tinerilor, în timp ce creierul lor este încă în curs de dezvoltare. Ei au susținut că majoritatea bolilor mintale au fost identificate pentru prima dată în timpul adolescenței și la vârsta adultă tânără. Și aceasta a fost, de asemenea, o perioadă în care „cogniția este primordială pentru optimizarea performanțelor academice și a învățării”.

Cu toate acestea, canabidiolul era benefic pentru persoanele cu epilepsie pentru a le ajuta să evite crizele.

Medicamentele pe bază de canabis ar putea, de asemenea, ajuta la reducerea durerii cronice și la reducerea spasmelor în rândul persoanelor cu scleroză multiplă. De asemenea, ar putea ajuta la reducerea senzației de greață și vărsăturilor în rândul pacienților cu o serie de afecțiuni și ar putea contribui la îmbunătățirea somnului pacienților cu cancer.

S-a constatat, de asemenea, că medicamentele pe bază de canabis îmbunătățesc calitatea vieții în rândul pacienților cu boli inflamatorii intestinale și s-au dovedit a fi eficiente în îngrijirea paliativă. Însă autorii au subliniat că utilizarea medicamentelor pe bază de canabis „nu a fost lipsită de evenimente adverse”.

„Dovezile recomandă evitarea canabisului în timpul adolescenței și la începutul vârstei adulte la persoanele predispuse să aibă sau să aibă tulburări de sănătate mintală, care sunt însărcinate și în timp ce conduc”, au scris aceștia.

Un studiu separat a constatat că utilizatorii de marijuana aveau „niveluri semnificative” de metale în sânge și urină. Pentru studiu, publicat în revista Environmental Health Perspectives, au fost analizate sângele și urina a 7.254 de persoane din SUA.

Academicienii de la Școala de Sănătate Publică Mailman a Universității Columbia, care au condus studiul, au declarat că marijuana ar putea fi o sursă insuficient recunoscută de expunere la plumb și cadmiu în rândul consumatorilor.

Citește și

Berea și atracția: de ce oamenii care beau sunt mai îndrăzneți. Matei Lucescu: Berea fără alcool este concepută pentru oamenii care beau de plăcere

Un bărbat de 63 de ani, al treilea decedat după exploziile de la Crevedia

Prințul Harry își spune of-ul într-un nou documentar: Nu am primit sprijin la întoarcerea din Afganistan

 

 

Exit mobile version