• Vaccinul anti-Covid se apropie cu pași repezi.
  • Cercetătorii din Australia au dezvoltat o strategie de vaccinare.
  • Persoanele care ar transmite la cât mai mulți oameni ar trebui vaccinate primele.
  • Adrian Marinescu: Cel mai bine era să avem suficiente doze în prima tranșă.

Pe cine să vaccinăm prima dată? E o întrebare care stă pe buzele tuturor. Și asta pentru că vom fi nevoiți să alegem cine va avea prioritate. Este foarte probabil ca persoanele din grupele vulnerabile să fie incluse primele pe listă. Cercetătorii de la Univesitatea din Australia spun contrariul. Ei sunt de părere că primii care trebuie vaccinați sunt cei care au cea mai mare mobilitate.

„Tinerii, să spunem, care interacționează destul de mult între ei și au un risc mare de transmitere. În plus, peste tot este clar că personalul medical, cel din prima linie, are un risc clar de transmitere”, a declarat medicul infecționist Adrian Marinescu.

Adrian Marinescu: „E greu să îi protejăm pe cei care au afecțiuni cronice”

Australienii mai spun că trebuie identificate locațiile vizitate frecvent de aceste persoane. Asta pentru că e important să fie vaccinați și contacții indirecți, cum ar fi o persoană care intră după tine în lift. Însă, medicul Adrian Marinescu spune că prioritățile sunt greu de pus în balanță.

Recomandări

OFICIAL ÎN SCHENGEN
CE CÂȘTIGI LA GALA ZF?
PUTIN TESTEAZĂ ORȘENIK
BIDEN RESPINGE ICC
MANDAT PENTRU BIBI
VREMEA REA ÎNCHIDE A1

„Dar în această situație este în mod obligatoriu ca cei vulnerabili să fie protejați prin alte măsuri. Realitatea este că e greu să îi protejăm pe cei care au afecțiuni cronice și pe cei care sunt în vârstă și foarte probabil că în prima linie vom avea personal medical și cei cu afecțiuni cronice și cu o vârstă avansată”, a mai sus medicul Adrian Marinescu.