• Cele mai multe inimi provin de la donatori care se află în moarte cerebrală.
  • Cercetătorii de la Duke University School of Medicine au dezvoltat un aparat prin care inimile pot fi reanimate.
  • Anul trecut, în SUA au fost efectuate 4.111 transplanturi de inimă, un număr record, dar nici pe departe suficient pentru a satisface cererea.

Cele mai multe transplanturi sunt de la donatorii de inimă, aflați în moarte cerebrală și de multe ori organul cedează înainte de a putea fi transportată, scrie Ap.

Metoda obișnuită de donare de organe are loc atunci când medicii, prin teste de specialitate stabilesc că cineva nu mai are nicio funcție cerebrală, ceea ce înseamnă că este în moarte cerebrală.

Corpul este lăsat pe un ventilator care menține inima bătând și organele oxigenate până când acestea sunt recuperate și puse la gheață.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
ONU DECIDE DACĂ RECUNOAȘTE SAU NU AUTORITATEA PALESTINIANĂ
CE SECRETE ASCUNDE CHINA
CUM ÎNGRIJEȘTI MEDIUL ÎNCONJURĂTOR
FRANCEZII SUNT PESIMIȘTII EUROPEI

În schimb, donarea după moarte circulatorie are loc atunci când cineva are o leziune cerebrală care nu poate fi vindecată.

Acest lucru înseamnă că organele rămân fără oxigen pentru o perioadă de timp înainte de a putea fi intervenii chirurgii, îngrijorați că inima ar putea fi deteriorată, aceștia o lasă în urmă.

Care este noua metoda?

Ce s-a schimbat acum este procedura prin care medicii pot extrage inimi și le pot pune într-o mașină care le „reanimează”, pompând sânge și nutrienți în timp ce sunt transportate.

Dar medicii trebuie să demonstreze dacă funcționează bine înainte de transplantul planificat. Aceasta tehnologie poate mări numărul de inimi donate cu până la 30%.

Citește și: