• Patru persoane se aflau în acel moment în interiorul aeronavei Cessna și nu au fost găsiți supraviețuitori la locul accidentului, a declarat poliția de stat din Virginia.
  • Fiica omului de afaceri din Florida John Rumpel și nepoata de doi ani se aflau la bordul avionului privat, alături de bona și pilotul copilului mic.
  • „Nu cred că au găsit încă epava”, a spus pilotul Rumpel.

Familia unui donator important al lui Trump se afla la bordul unui avion privat care s-a prăbușit duminică, după ce s-a rătăcit în spațiul aerian restricționat deasupra Washington DC, ceea ce a determinat forțele aeriene să dezvolte avioane de luptă F-16, declară Telegraph. Familia, formată din patru persoane se aflau în acel moment în interiorul aeronavei Cessna și nu au fost găsiți supraviețuitori la locul accidentului, a declarat poliția de stat din Virginia. Avioanele de luptă care s-au grăbit să intercepteze avionul au provocat un boom sonic să reverbereze în capitala SUA.

Experții cred că avionul ușor s-ar fi putut îndepărta accidental de curs. Pilotul nu a răspuns când a fost contactat. O sursă a susținut că avionul părea să fie pe pilot automat. Avionul s-a prăbușit în cele din urmă în munții Blue Ridge din Virginia în jurul orei 15.30, ora locală. Cu toate acestea, Pentagonul a negat că prăbușirea a fost cauzată de urmărirea de mare viteză. Un Cessna Citation poate transporta între șapte și 12 pasageri.

Recomandări

CINE VA PRELUA ȘEFIA C.E.
NOU COD PENTRU SCHENGEN
NE LIPSEȘTE EDUCAȚIA FINANCIARĂ?
NE-A SALVAT VACCINUL?
CIOLACU: COALIȚIA NU SE RUPE
O ROMÂNCĂ ARBITREAZĂ LA UEFA

Avionul care s-a prăbușit a fost înregistrat la Encore Motors din Melbourne Inc

John Rumpel, omul de afaceri din Florida care conduce compania, a declarat pentru The New York Times că fiica lui, nepoata de doi ani, bona ei și pilotul se aflau la bordul avionului. Rumpel, un pilot, a spus ziarului că nu a primit prea multe informații de la autorități, dar speră că familia lui nu va suferi și a sugerat că avionul ar fi putut pierde presiunea în cabină. El a spus că se întorc la casa lor din East Hampton, pe Long Island, după ce i-au vizitat casa din Carolina de Nord.

„Nu cred că au găsit încă epava”, a spus pilotul Rumpel. „A coborât cu 20.000 de picioare pe minut și nimeni nu a putut supraviețui unui accident cu această viteză.” Comandamentul de Apărare Aerospațială din America de Nord a declarat ulterior într-o declarație că F-16 a fost autorizat să călătorească la viteze supersonice, ceea ce a provocat un boom sonic care s-a auzit în Washington și în părți din Virginia și Maryland.

„În timpul acestui eveniment, aeronava NORAD a folosit și rachete de semnalizare – care ar fi putut fi vizibile pentru public – în încercarea de a atrage atenția pilotului”, se arată în comunicat.
„Rachetele sunt folosite cu cea mai mare atenție pentru siguranța aeronavelor interceptate și a oamenilor de la sol. Rachetele ard rapid și complet și nu există niciun pericol pentru oamenii de pe sol atunci când sunt distribuite.”

Locuitorii orașului și ai suburbiilor sale au raportat că au auzit zgomotul zgomotos, care a zguduit ferestrele și a zguduit pereții kilometri întregi și a făcut ca rețelele de socializare să se aprindă cu oameni care întrebau ce s-a întâmplat. Utilizatorul de Twitter Erica Petacchi a spus că tocmai a coborât din mașină când a auzit bubuitul. „Nu este ca nimic din ce am mai experimentat înainte”, a scris ea pe Twitter. „Am crezut că este o explozie mare de gaz în apropiere.”

Citește și: