• Riscul de probleme de sănătate mintală tindea să crească cu cât oamenii consumau mai multe astfel de alimente.
  • Cei care mâncau cel mai mult prezentau un risc cu 21% mai mare de a muri de tineri.
  • Experții cred că acest lucru se datorează faptului că alimentele pot provoca inflamații sistemice în organism.

Alimentele produse în masă, cum ar fi mâncărurile gata preparate, cerealele zaharoase pentru micul dejun și batoanele de ciocolată, sunt asociate cu 32 de rezultate dăunătoare pentru sănătate. Printre acestea se numără afecțiuni fizice, cum ar fi diabetul, cancerul și bolile de inimă, precum și tulburări de sănătate mintală, inclusiv depresia și anxietatea.

Cercetătorii din Australia au examinat date din studii anterioare din întreaga lume, care au implicat aproape 10 milioane de persoane, care au fost împărțite în grupuri în funcție de consumul de alimente ultraprocesate. S-a constatat că cei care mâncau cel mai mult prezentau un risc cu 21% mai mare de a muri de tineri și cu 50% mai mare de a muri din cauza bolilor de inimă.

De asemenea, studiul a constatat că riscul de probleme de sănătate mintală tindea să crească cu cât oamenii consumau mai multe astfel de alimente. Potrivit studiului, un consum ridicat a fost asociat cu un risc cu 22% mai mare de depresie și cu aproximativ 50% mai mare de anxietate și somn slab.

Recomandări

CUM PUTEA FI EVITAT RĂZBOIUL RUSO-UCRAINEAN?
TRUMP ȘI ORBAN VOR SĂ FACĂ ALIANȚĂ
TAYLOR ȘI TRAVIS, SURPRINȘI ÎN LAS VEGAS STRIP
CE SPUNE MAȘINA TA DESPRE TINE?
CUM S-AU CUNOSCUT WILLIAM ȘI KATE?
RAY CHAN A MURIT LA 56 DE ANI

Experții cred că acest lucru se datorează faptului că alimentele pot provoca inflamații sistemice în organism și perturba microbiomul intestinal, care influențează riscul de depresie și anxietate.

Citește și