Consumul redus de sare, efecte negative asupra organismului, arată un studiu: doza zilnică recomandată

De câte ori nu ți-a spus cineva să mănânci mai puțin sărat?

Doctorii de la Royal Hospital London au descoperit că prea puțină sare în organism pe o perioadă lungă de timp îți slăbește sistemul imunitar și crește riscul infecțiilor.

Autorii studiului explică faptul că lipsa de sare oprește producția unui tip de celule albe din sânge care detectează și distruge infecțiile.

Așa că, doza zilnică recomandată este de 5 grame pe zi.

Explicația nutriționistului

Șerban Damian, doctor nutriționist, îți explică mai bine: „Dacă organismul nostru nu este alimentat suficient cu sodiu sau dacă cumva din cauza unor afecțiuni pierde o parte din sodiu, atunci se poate ajunge în situații acute, la edem cerebral. Pe sistemul imunitar, o cantitate redusă de sodiu poate să ne pună în pericol capacitatea de apărare a organismului.“

Exit mobile version