Coreea de Nord: Zeci de mii de persoane carantinate, dar niciun caz de coronavirus. Cum explică autoritățile

În timp ce autoritățile din toată lumea se confruntă cu numărul mare de îmbolnăviri cu coronavirus, Coreea de Nord este departe de pericolul pandemiei, conform celor mai noi date oferite specialiștilor OMS.

La începutul pandemiei, Coreea de Nord și-a descris eforturile de a combate pandemia ca fiind „o chestiune de interes național”: au închis granițele și le-au interzis turiștilor să intre în țară.

În prezent, Coreea de Nord încă este foarte strictă în ceea ce privește traficul de peste graniță, în timp ce zeci de mii de persoane care au prezentat simptome de coronavirus au fost carantinate. Autoritățile declară, însă, că nu există niciun caz de COVID-19. Mai multe voci susțin că declarațiile liderilor din Coreea de Nord sunt ciudate.

Un reprezentant al Coreei de Nord la OMS a trimis un email către Associated Press în cursul zilei de miercuri, unde oferea situația COVID-19 din țară.

Astfel, conform raportului, Coreea de Nord a testat 23.121 de persoane de la începutul pandemiei până la data de 1 aprilie. Toate testele au fost negative.

Exit mobile version