• GERMANIA: 814 DE CAZURI NOI, NICIUN MORT
  • STUDIU: VALUL 2 DE EPIDEMIE A AJUNS ÎN SPANIA
  • SPIONII INTRĂ ÎN CURSA PENTRU VACCIN

LONDRA DĂ DRUMUL LA VACCIN

Londra visează un vaccin împotriva COVID-19 la începutul anului viitor. AstraZeneca și Oxford încep fabricarea a 30 de milioane de doze.

SUA SUNT PE PRIMUL LOC LA COVID

Sunt peste 27 de milioane de cazuri de COVID la nivel mondial. Cele mai multe sunt în SUA, 6 milioane și jumătate.

SPUTNIK NU PREZINTĂ ÎNCREDERE

Sputnik V, vaccinul anti Covid promovat de Vladimir Putin, nu prezintă deloc încredere în rândul profesorilor şi medicilor ruși, cei care trebuie să fie primii imunizaţi. O spun sindicaliștii din învățământ.

Recomandări

MENIU A LA GREC
ȘOȘOACĂ INTRĂ ÎN CURSA PENTRU PMB
AVEREA LUI MUSK CREȘTE
TURIST ÎN AL NOUĂLEA CER
MUSK FACE CONCEDIERI LA TESLA
O LUNĂ DE SCHENGEN

MAI PUTINĂ CARANTINĂ ÎN FRANŢA

Guvernul francez vrea să reducă perioada de carantină la 7 zile. Acum e de două săptămâni

GERMANIA: 814 DE CAZURI NOI, NICIUN MORT

Germania anunță peste 800 de cazuri noi de Covid-19, în ultimele 24 de ore. Din fericire, nu a fost înregistrat niciun deces.

INDIA, PE LOCUL 2 ÎN LUME LA COVID

Între timp, India a anunțat un nou record de cazuri, peste 90 de mii, în doar 24 de ore. A depășit, astfel, Brazilia, și trece pe locul al doilea, în lume, cu peste 4 milioane de cazuri Covid-19.

COVID TRECE, SEMNELE RĂMÂN

Specialiștii din Austria spun că pacienții vindecați de Covid19 rămân cu leziuni pulmonare, mult timp după externare. La fel se întâmplă și în cazul celor care au făcut forme ușoare ale bolii.

SPIONII INTRĂ ÎN CURSA PENTRU VACCIN

Spionii se implică și ei în cursa pentru cine va pune primul pe piață vaccinul împotriva Covid19. Serviciile de informații din China și Rusia încearcă să fure de la americani, informații despre vaccin, scrie New York Times.

ITALIA A PRELUNGIT RESTRICȚIILE

Dacă vrei să pleci în Italia, săptămâna asta, mai bine te răzgândești! Nu cred ca ți-ar plăcea să stai 14 zile în izolare când ajungi acolo. Italia a prelungit toate restricțiile până la sfârșitul lunii.

GRIPA VINE MAI TÂRZIU, ANUL ĂSTA

Și mai am o veste bună pentru tine: Sezonul gripal ar putea începe mai târziu, anul acesta, datorită măsurilor anti-Covid19, crede Alexandru Rafila. Dar asta nu înseamnă că nu ar fi bine să-ți faci antigripalul.

ANTIGRIPALUL FACE DIFERENȚA

Dacă te vaccinezi, reduci riscul să faci o gripă severă și eviți și emoțiile gândului că ai putea avea coronavirus, având în vedere că, anul ăsta, sezonul gripal se suprapune cu epidemia de coronavirus.

BERLUSCONI E BINE, DAR FRAGIL

Silvio Berlusconi reacționează bine la tratament, dar starea lui, deși stabilă, este fragilă, spun medicii. Berlusconi a ajuns la spital cu o infecție pulmonară, după ce a ieșit pozitiv la coronavirus.

MELBOURNE MENȚINE RESTRICȚIILE

Melbourne amână relaxarea restricțiilor, cu încă două săptămâni. De vină e numărul încă mare de cazuri noi de Covid-19. O relaxare treptată a măsurilor va fi implementată din octombrie.

PORŢI MASCĂ, SCAD DECESELE

Institutul pentru Evaluare a Sănătatii te anunță că numarul deceselor provocate de Covi-19 s-ar putea tripla până la finalul anului. Masca și distanțarea ar reduce cifra.

VALUL 2 A AJUNS ÎN SPANIA

Al doilea val al pandemiei a ajuns în Spania și va atinge celelalte țări europene în câteva zile, conform unui studiu al Spitalului Universitar din Barcelona.