• Singurele doze de vaccin anti-Covid din Petroșani au fost distruse de o asistentă.
  • În loc să țină flacoanele la frigider, ea le-a congelat.
  • Asistenta medicală care a distrus dozele a fost suspendată și este anchetată.

Ziua și bâlba în campania de vaccinare de la noi. La Petroșani, singurele doze de ser anti-COVID de la centrul de vaccinare au fost distruse de o asistentă neatentă.

60 de doze de vaccin anti-Covid au fost aruncate după ce asistenta medicală a încurcat instrucțiunile. Aceasta ar fi trebuit să depoziteze flacoanele aduse din depozitul de la Timișoara într-un frigider obișnuit, la temperatură între 2 și 8 grade. Asistenta le-a congelat, iar dozele nu au mai putut fi utilizate în această dimineață. 60 de persoane, programate să fie vaccinate la singurul centru din Petroșani, au așteptat câteva ore până când reprezentanții DSP au adus alte doze. Procesul de vaccinare este în plină desfășurare în acest moment.

Asistenta este angajata primăriei Vulcan. Ea a fost detașată la centrul de vaccinare din Petroșani. Directorul DSP Hunedoara, Sebastian Mezi, îmi spunea ceva mai devreme că întreg personalul medical care a intrat acum în campania de vaccinare a fost instruit. Chiar a participat la campania de vaccinare din spitale pentru a învăța practic cum trebuie să procedeze.

Recomandări

BANII PENTRU UCRAINA RĂMÂN ÎN SUA
EMMA STONE ÎȘI DEZVĂLUIE NUMELE REAL
CE FACEM CU POLUAREA?
SORANA MERGE ÎN TURUL 3 LA MADRID OPEN
ECONOMIA AMERICANĂ ÎNCETINEȘTE
CIOLACU ÎNCHEIE DISCUȚIILE CU PIEDONE

Directorul DSP Hunedoara spune că acesta a fost un accident. Asistenta a fost suspendată din cadrul campaniei de vaccinare. Este o anchetă în desfășurare, iar apoi, primăria Vulcan va decide dacaă asistenta va mai rămâne în sistem sau va fi dată afară.