• Postul intermitent ajută persoanele diabetice de tip 2 să piardă din greutate.
  • Nu au fost raportate evenimente adverse grave în timpul studiului de şase luni.
  • Persoanele care suferă de diabet de tip 2 ar trebui să se consulte cu medicul.

Cercetătorii de la Universitatea Illionis din Chicago au descoperit că postul intermitent ajută persoanele diabetice de tip 2 să piardă din greutate.

Factorul determinant care face din practica postului o alternativă sigură: nu au fost raportate evenimente adverse grave în timpul studiului de şase luni şi apariţia hipoglicemiei (nivel scăzut de zahăr din sânge) şi hiperglicemie (nivel ridicat de zahăr din sânge) nu a fost diferit între dietă şi grupuri de control.

„Postul intermitent presupune consumul de alimente într-o anumită fereastră metabolică. O persoană care are acest program alimentar consumă alimente, în principiu, cea mai îndelungată perioadă fiind cea de 8 ore în care se poate mânca și 16 ore în care trebuie eliminat orice fel de aliment, se consumă doar apă, se beau doar ceaiuri neîndulcite, dacă vorbim de diabetici”, a explicat Lygia Alexandrescu, nutriționist, la Aleph News.

Recomandări

ROMÂNIA MAI PUTERNICĂ
DUMINICA ASTA DU-TE LA VOT ȘI PUNE ȘTAMPILA PE ALB, ADICĂ PE NICIUNUL, SĂ VADĂ CĂ EXIȘTI!
CUM NE APĂRĂ ARMATA?
CUM STĂM CU ECONOMIA
CE SE ALEGE DE ROMÂNIA?
11 PERSOANE MOR ÎN UCRAINA

În plus, puţin peste jumătate dintre participanţii la studiu erau de culoare şi alte 40% erau hispanici, ceea ce este remarcabil deoarece diabetul este deosebit de răspândit în rândul acestor grupuri. Cercetătorii şi-au încheiat nota amintind că persoanele care suferă de diabet de tip 2 ar trebui să se consulte cu medicul, înainte de a începe acest tip de dietă.

„Dacă vorbim de un acord din partea medicului, atunci mâncatul ordonat, combinații corecte, din 3 în 3 ore în acest interval de 8 ore poate conduce la scăderea în greutate pe termen lung pentru că se controlează porțiile de alimente și restricția de 16-17 ore poate să micșoreze volumul de alimente pe care îl consumă pacientul diabetic”, a explicat Lygia Alexandrescu, nutriționist, la Aleph News.

Citește și: