Cum poate afecta alcoolul calitatea somnului pe termen lung

alcoolul și efectele

alcoolul și efectele

Mahmureala provoacă dureri de cap, dureri de stomac, greață, oboseală, iritabilitate și anxietate; pentru mulți, acest lucru înseamnă, de asemenea, petrecerea zilei prăbușiți pe o canapea cu somn intermitent și alimente reconfortante și băuturi sportive la îndemână.

Datele de la American Addiction Centers explorează modul în care stresul legat de locul de muncă ar putea avea un impact asupra dorinței unei persoane de a folosi droguri și alcool ca mecanism de adaptare: Dintre cei 14,8 milioane de americani care consumă substanțe ilegale, 70% sunt angajați cu salariul minim, cu jumătate de normă.

Într-o altă analiză, centrele citează un studiu din 2008 care afirmă că 15% dintre angajații din industria ospitalității au avut o problemă legată de alcool și citează un articol din New York Times în care un scriitor descrie epuizarea fizică și stresul emoțional al muncii în restaurante ca fiind un factor major care contribuie la abuzul de substanțe.

Datele arată că cei care au locuri de muncă stresante, cu program prelungit și salarii mici, au tendința de a folosi alcoolul și alte substanțe ca mecanism de adaptare. Aceasta este o problemă masivă în sine, dar este deosebit de problematică atunci când acest obicei devine ciclic.

Lucrătorii din industria ospitalității lucrează în mod infamant ore lungi pentru un salariu mic sau pentru un salariu care depinde de bunăvoința clienților – un barman care se bazează pe bacșișuri, de exemplu, sau un angajat din comerțul cu amănuntul care abia își poate plăti facturile. Poate că acești lucrători beau un pahar sau două după tură pentru a se relaxa (pentru angajații din restaurante, accesul este deosebit de ușor) și se îndreaptă spre casă pentru a dormi înainte de a se trezi a doua zi pentru a face totul din nou.

Oboseala și tulburările de somn

Un studiu publicat la începutul acestui an în European Journal of Integrative Medicine a explorat relația dintre oboseală și tulburările de somn, concluzionând că pacienții care se plâng de oboseală ar trebui să aibă în vedere tulburările de somn precum consumul de alcool.

O cercetare din 2012 a constatat, de asemenea, o relație directă între stresul legat de muncă, nivelul de oboseală și insomnia. Pe scurt, persoanele care s-au confruntat cu un nivel ridicat de stres la locul de muncă au avut tendința de a se simți mai obosite după o tură de lucru și, în același timp, de a se confrunta cu niveluri mai ridicate de insomnie, ceea ce ar putea oferi o explicație pentru motivul pentru care mulți oameni folosesc alcoolul ca sedativ.

Un alt studiu din 2020 a urmărit consumul de alcool în rândul a 1.920 de bărbați și femei pe parcursul a trei decenii și a constatat că cei cu dependență persistentă de alcool au avut șanse mai mari de insomnie decât cei fără dependență de alcool. Constatarea că cei care au probleme de adormire au avut mai multe șanse de a fi băuți în mod persistent sugerează că aceștia ar putea folosi alcoolul ca sedativ.

Exit mobile version