• Slujbele de birou pot face ca șederea să fie inevitabilă, dar conform cercetărilor, timpul prelungit de stat este, de asemenea, îngrozitor pentru sănătatea ta.
  • Un studiu pe peste 481.000 de oameni, publicat în această săptămână în JAMA Network Open, a constatat că cei care își petreceau cea mai mare parte a timpului stând la locul de muncă aveau șanse cu 16% mai mari de a muri din orice cauză.
  • Un nou studiu efectuat pe 5.000 de indivizi, numit Studiu privind suplimentele cu cacao și rezultatele multivitaminelor (COSMOS), a confirmat descoperirile anterioare conform cărora administrarea de multivitamine poate ajuta la protejarea creierului de pierderea memoriei care vine odată cu îmbătrânirea.

Din cauza trendurilor, s-ar putea să crezi că trebuie să îți revizuiești sănătatea cu o dietă detox (în cel mai bun caz, discutabilă) cu sucuri sau un program de exerciții extreme pentru a vedea progrese reale. Nu este întocmai așa! Noile cercetări sugerează că există modalități simple de a-ți îmbunătăți viața, cum ar fi să te miști mai mult în timpul zilei de lucru – sau cel puțin să nu stai la birou atât de mult, ceea ce știm că poate fi dăunător sănătății noastre, relatează Yahoo Life.

Aceste schimbări simple ale stilului de viață pot avea beneficii majore (cum ar fi, de exemplu, reducerea riscului de deces) și nici măcar nu trebuie să plătești pentru un antrenor personal scump.

Mai puțin timp pe scaunul de birou pentru o viață mai bună

Slujbele de birou pot face ca șederea să fie inevitabilă, dar conform cercetărilor, timpul prelungit de stat este, de asemenea, îngrozitor pentru sănătatea ta. Acum există mai multe dovezi care să te ajute să te miști: un studiu pe peste 481.000 de oameni, publicat în această săptămână în JAMA Network Open, a constatat că cei care își petreceau cea mai mare parte a timpului stând la locul de muncă aveau șanse cu 16% mai mari de a muri din orice cauză și un risc cu 34% mai mare de a muri din cauza bolilor cardiovasculare. Acest lucru a fost adevărat chiar și după ce cercetătorii au luat în considerare vârsta, sexul, educația, fumatul, băutura și greutatea corporală.

Recomandări

CUM PUTEA FI EVITAT RĂZBOIUL RUSO-UCRAINEAN?
TRUMP ȘI ORBAN VOR SĂ FACĂ ALIANȚĂ
TAYLOR ȘI TRAVIS, SURPRINȘI ÎN LAS VEGAS STRIP
CE SPUNE MAȘINA TA DESPRE TINE?
CUM S-AU CUNOSCUT WILLIAM ȘI KATE?
RAY CHAN A MURIT LA 56 DE ANI

Această cercetare urmează unui studiu din ianuarie 2023 publicat în Medicine & Science in Sports & Exercise, un jurnal al Colegiului American de Medicină Sportivă, care a constatat că timpul neîntrerupt de stat poate fi dăunător pentru sănătatea ta. Dar nu trebuie să renunți la slujba de birou în favoarea a ceva mai fizic pentru a evita capcanele sănătății fizice. Cercetătorii acestui nou studiu au descoperit, de asemenea, că oamenii care petrec mult timp stând la locul de muncă pot reduce riscul crescut de deces adăugând doar 15 până la 30 de minute de activitate fizică în fiecare zi.

O altă sugestie, din partea cercetătorilor, este să spargeți timpul pe care îl petreceți stând la locul de muncă în general. Pentru locuitorii de la birouri, poți face o plimbare afară sau chiar în jurul biroului. în timp ce sunteți la un apel. Dacă biroul tău permite acest lucru, un birou în picioare sau chiar un birou cu o mini banda de alergare te pot ajuta să eviți să stai la locul de muncă.

Antrenamente în cuplu

Te antrenezi cu soțul tău? Un nou studiu surprinzător a constatat că pot exista unele dezavantaje în a transpira împreună cu jumătatea ta ca adult în vârstă.

Studiul, care a urmărit 240 de adulți căsătoriți cu vârste cuprinse între 54 și 72 de ani din Singapore, a constatat că cuplurile care au făcut mișcare împreună au un număr mai mic de pași decât persoanele care au făcut mișcare singure. Cercetarea sugerează că ar putea fi mai bine pentru adulții în vârstă să evite schimbarea dinamicii relațiilor lor de lungă durată, adoptând o nouă rutină de exerciții. Cu alte cuvinte, dacă vrei să îți testezi limitele, încearcă singur.

Multivitamine

Poate fi greu să îți amintești să îți iei multivitaminele zilnice… și, în mod ironic, poate fi lucrul care ajută să îți îmbunătățiți memoria. Un nou studiu efectuat pe 5.000 de indivizi, numit Studiu privind suplimentele cu cacao și rezultatele multivitaminelor (COSMOS), a confirmat descoperirile anterioare conform cărora administrarea de multivitamine poate ajuta la protejarea creierului de pierderea memoriei care vine odată cu îmbătrânirea. Potrivit studiului, administrarea acestui supliment a întârziat îmbătrânirea creierului cu aproximativ doi ani.

Citește și