• Trump a încercat să-și folosească statutul de inculpat în instanță pentru a-și inspira susținătorii politici la alegerile republicane.
  • Un grup federal de apeluri și-a exprimat săptămâna trecută un scepticism profund față de cererea de imunitate făcută de avocații lui Trump
  • „Un președinte al Statelor Unite trebuie să aibă imunitate deplină, fără de care i-ar fi imposibil să funcționeze corect”, a postat Trump.

Fostul președinte Donald Trump a spus joi că președinții Statelor Unite ar trebui să aibă imunitate deplină de urmărire penală, chiar dacă „trec linia” în timpul mandatului, împingându-și afirmațiile și mai departe, în timp ce așteaptă o decizie foarte așteptată din partea unei curți federale de apel din Washington cu privire la încercările sale de a răsturna alegerile din 2020, scrie CNN.

„Chiar și evenimentele care trec linia trebuie să cadă sub imunitate totală”, a argumentat Trump într-o postare cu majuscule pe Truth Social. „Un președinte al Statelor Unite trebuie să aibă imunitate deplină, fără de care i-ar fi imposibil să funcționeze corect”, a scris Trump.

Trump a încercat să-și folosească statutul de inculpat în instanță pentru a-și inspira susținătorii politici la primarele republicane. Postarea își reiterează, de asemenea, convingerea că o putere absolută a autorității prezidențiale l-ar putea proteja – chiar dacă nu mai este președinte – o afirmație care a stârnit temeri în rândul oponenților și criticilor săi înaintea alegerilor prezidențiale din 2024.

Recomandări

CUM PUTEA FI EVITAT RĂZBOIUL RUSO-UCRAINEAN?
TRUMP ȘI ORBAN VOR SĂ FACĂ ALIANȚĂ
TAYLOR ȘI TRAVIS, SURPRINȘI ÎN LAS VEGAS STRIP
CE SPUNE MAȘINA TA DESPRE TINE?
CUM S-AU CUNOSCUT WILLIAM ȘI KATE?
RAY CHAN A MURIT LA 56 DE ANI

Un grup federal de apeluri și-a exprimat săptămâna trecută un scepticism profund față de cererea de imunitate făcută de avocații lui Trump și a pus la îndoială dacă va permite președinților să vândă grațieri sau chiar să asasinați oponenții politici.

Trump dorește ca Curtea de Apel din Circuitul de Apel din DC să renunțe la dosarul penal al consilierului special Jack Smith împotriva lui. Smith l-a acuzat pe Trump de patru capete de acuzare legate de eforturile sale de a rămâne la putere după ce a pierdut alegerile prezidențiale, iar Trump a pledat nevinovat pentru toate acuzațiile.

Citește și