• A.I poate prezice complicatiile unei proceduri cu mare precizie.
  • Se bazează pe un algoritm de învățare automată numit XGBoost.
  • Poate fi utilizat de pacient, nu doar de medic.

Inteligența artificială continuă să uimească lumea medicală. Un nou instrument A.I. este capabil să prezică moartea dar și complicațiile pe care le poți avea în urma unei intervenții chirurgicale.

Din păcate afecțiunile cardiace sunt din ce în ce mai comune în zilele noastre. Dacă cineva are o arteră înfundată la inimă, va avea nevoie de o intervenție chirurgicală minim invazivă, denumita Coronariană percutantă. Asta implică introducerea unui balon minuscul sau a unui tub de plasa metalica numit stent in vasul de sange pentru a imbunatati fluxul sanguin catre inima, dar procedura nu e lipsita de riscuri.

Așadar o echipa de cercetatori din Michigan a facut acest instrument de A.I care poate prezice complicatiile acestei proceduri cu o mare precizie. Acesta se bazează pe un algoritm de învățare automată numit XGBoost, se bazeaza pe mai mult de 20 de factori, cum ar fi vârsta, tensiunea arterială și nivelul colesterolului, pentru a calcula scorul de risc. Se poate accesa atat de pe un calculator cat si de pe un telefon, si poate fi chiar utilizat si de pacient, nu doar de catre medici.

Recomandări

DATORIA PUBLICĂ A ROMÂNIEI CREȘTE
ROMÂNI EVACUAȚI DIN GAZA
MACRON A IEȘIT LA ATAC
CÂTE LOCUINȚE DEȚINE TAYLOR SWIFT?
RECONSTRUCȚIA FACIALĂ A UNEI FEMEI DE 75.000 DE ANI
CEI MAI BOGAȚI OAMENI DIN SUA

Citește și