• Donald Trump a câștigat alegerile primare din Iowa, cu 51%.
  • Ron DeSantis și Nikki Haley au fost pe locurile 2 și 3.
  • Urnătoarele alegeri republicane vor fi în New Hampshire.

O primă victorie pentru Donald Trump, în drumul pe care și-l croiește către Casa Albă. Fostul președinte a câștigat, așa cum era, de altfel, previzibil, alegerile primare din Iowa, primul stat în care republicanii au organizat alegeri.

Peste jumătate din republicanii din Iowa l-au votat pe Donald Trump, iar bătălia s-a dus pentru locul al doilea. Ron DeSantis a luat cu două procente mai mult decât Nikki Haley. Candidatul care a ieșit pe al patrulea loc s-a retras deja din cursă.

Fox News a făcut și portretul robot al lui Donald Trump. 77% sunt susținători ai mișcării Make America Great Again, șase din 10 nu au studii universitare și tot șase din 10 provin din mediul rural și sunt foarte tineri, mai mult de jumătate au sub 30 de ani.

Recomandări

ATENȚIE, CIP DEFECT
ISRAELUL EXTINDE OPERAȚIUNEA ÎN RAFAH
CIOLACU IA MĂSURI ANTI-SHRINKFLAȚIE
A8 FACE PROGRESE
ÎNCEPE CAMPANIA ELECTORALĂ
COMPANIILE RESIMT SCĂDERI DUPĂ PANDEMIE

După Iowa, urmează New Hampshire pentru republicani, DeSantis și Haley deja au plecat acolo ca să înceapă campania. Donald Trump merge însă la New York. Vrea să depună mărturile în fața juriului, în procesul  cu fost jurnalistă E.J. Carroll. În mai anul trecut, fostul președinte a fost condamnat să îi plătească despăgubiri de 5 milioane de dolari, două milioane pentru că a abuzat-o sexual și trei milioane pentru că a defăimat-o.

Donald Trump a susținut în permanență că nici nu o cunoaște și este o mincinoasă. Iar jurnalista îi mai cere 10 milioane, pentru că i-a afectat reputația.

Citește și