• Aerul condiționat sau ventilatorul sunt mari aliați în combaterea temperaturilor ridicate, dar pot provoca și probleme serioase de sănătate dacă dormim cu ele pornite.
  • La ce riscuri te expui dacă dormi noaptea cu un ventilator pornit?
  • Ventilatorul favorizează astmul, alergiile, congestia nazală, sinuzita sau iritația ochilor.

Aerul condiționat sau ventilatorul sunt mari aliați în combaterea temperaturilor ridicate, dar pot provoca și probleme serioase de sănătate dacă dormim cu ele pornite.

Temperaturile ridicate din ultimele zile au îngreunat somnul. Căldura excesivă este una dintre principalele cauze ale insomniei și îngreunează odihna adecvată, provocând oboseală, apatie și iritabilitate.

Pentru a trece peste aceste zile infernale de vară, mulți oameni apelează la aer condiționat pentru a învinge căldura. Scopul este ca temperatura unei camere să scadă în scurt timp până ajunge la nivelul care oferă acea senzație de bine și să eviți să petreci noaptea treaz.

Recomandări

CÂND ADERĂ MOLDOVA LA UE
CUM ÎNVINGE EUROPA CRIZA ENERGETICĂ
PRĂBUȘIREA PODULUI DIN BALTIMORE
CILLIAN MURPHY DEVINE VEGAN
GOSLING ÎȘI FACE COMPANIE DE PRODUCȚIE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT

Cu toate acestea, nu toată lumea are aer condiționat, așa că sunt nevoiți să cumpere un ventilator. Aceste dispozitive sunt responsabile pentru eliminarea aerului și reușesc să scadă temperatura ambiantă la 5ºC , ceea ce reduce considerabil sentimentul de jenă.

Pericolele ventilatorului

Cu toate acestea, specialiștii nu recomandă să dormi toată noaptea cu ventilatorul pornit, deoarece poate duce la o serie de riscuri pentru sănătate. De exemplu, aceste aparate elimină particulele în suspensie care se află în cameră sau chiar praful acumulat în ventilatorul propriu-zis, ceva foarte nociv pentru persoanele cu astm sau alergii la acarieni și praf.

La fel, aerul pe care ventilatoarele îl scot usucă pielea, precum și nările, ceea ce poate provoca dureri de cap, congestie nazală, gât uscat, iritații oculare și chiar sinuzită. De fapt, având nările uscate, germenii pătrund mai ușor în corpul nostru.

Ventilatorul favorizează astmul, alergiile, congestia nazală, sinuzita sau iritația ochilor.

Aerul rece poate provoca rigiditate musculară și chiar contracții. Asta pentru că atunci când ne strângem de senzația de frig, mușchii corpului se contractă involuntar, ceea ce ne face mai predispuși la crampe sau spasme care pot duce la un disconfort mai acut.