• Pentru mulți oameni, oprirea telefonului este asociată cu un ușor disconfort.
  • Mai degrabă, aceștia ar renunța la mâncare decât la telefon și trebuie să fie absolut necesar să facă asta.
  • Cercetări recente arată că peste 50% dintre utilizatorii de smartphone-uri nu le închid niciodată.

Oprirea telefonului poate cauza neplăceri precum anxietatea, panică sau resentimente. Potrivit unui articol publicat în New York Times, timpul pe care îl petrecem cu telefonul în mână ne poate afecta negativ stima de sine, relațiile cu ceilalți, creativitatea, atenția și memoria. De asemenea, timpul petrecut pe telefon ne crește nivelul de stres.

Se dovedește că oprirea regulată a smartphone-ului este cea mai bună modalitate de a prelungi durata de viață a acestuia și de a-i crește performanța.

Cât de des să oprim telefonul?

Cel puțin o dată pe săptămână. Opriți-l și lăsați-l deoparte pentru câteva minute. Acest lucru va dezactiva toate aplicațiile care îl încetinesc și va șterge memoria cache.

Recomandări

CHINA AVERTIZEAZĂ SUA
VENEȚIENII IES ÎN STRADĂ
METROUL NU MAI BATE PASUL PE LOC
IA MISS-UL LA 60 DE ANI
ROMÂNII NU MAI ALEG STRĂINĂTATEA
CINE VA PRELUA ȘEFIA C.E.

Beneficiile opririi smartphone-ului pentru câteva minute sunt mai multe. Una dintre ele este prelungirea duratei de viață și mai puține accidente.

Un alt motiv bun este că economisiți bateria. Bateriile obișnuite de telefon cu litiu au aproximativ 300 până la 500 de cicluri de încărcare. Aceasta este o recuperare a încărcării de la 0 la 100%. După depășirea acestei limite de 500 de cicluri, dispozitivul nu își va atinge capacitatea maximă de încărcare.

Sănătate mintală bună

Mulți dintre noi suntem dependenți de smartphone-urile noastre. Există o mare probabilitate ca tu să fii una dintre persoanele care se îndreaptă constant spre dispozitivul său, pentru a verifica cum este vremea, ca să nu ratezi un mesaj text sau o postare importantă pe rețelele de socializare.

Oprirea telefonului este o soluție bună pentru sănătatea ta mintală și fizică.