• În mod surprinzător, temperatura de afară nu este un factor principal în ceea ce privește motivul pentru care atât de mulți suferă de transpirație nocturnă.
  • Există de fapt mai mulți factori care pot provoca transpirația pe timp de noapte, de la motive genetice, la cele legate de sănătate.
  • Ca întotdeauna, un stil de viață sănătos și multe exerciții fizice este întotdeauna primul lucru pe care oamenii ar trebui să îl analizeze dacă suferă de această problemă.

În mod surprinzător, temperatura de afară nu este un factor principal în ceea ce privește motivul pentru care atât de mulți oameni transpiră în somn.

Există de fapt mai mulți factori care pot provoca transpirația pe timp de noapte, de la motive genetice, la cele legate de sănătate.

Ca întotdeauna, un stil de viață sănătos și multe exerciții fizice este întotdeauna primul lucru pe care oamenii ar trebui să îl analizeze dacă suferă de această problemă.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
OFICIAL, AVEM O NOUĂ STAȚIUNE
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
CE „MIAU” FĂCUT...
UNDE MERGI AZI?
ORADEA CHEAMĂ DIASPORA ACASĂ

Cu toate acestea, pentru alții poate fi mult mai complicat decât atât.

Iată care sunt principalele cauze ale transpirațiilor nocturne:

Anxietate

Una dintre cele mai frecvente cauze ale transpirațiilor nocturne este anxietatea. Aceasta poate provoca chiar și atacuri de panică pe timp de noapte, transpirația fiind un efect secundar.

Dacă trăiești cu anxietate, ar trebui să ceri ajutorul medicului tău, deoarece există o mulțime de tratamente care o pot aborda.

Hormoni

Persoanele care transpiră în mod regulat în timpul nopții pot avea, de asemenea, bufeuri, cunoscute și sub numele de bufeuri de căldură.

Femeile raportează că au un somn mult mai puțin calitativ în timpul nopții atunci când trec prin menopauză. Perimenopauza este schimbarea de dinaintea încheierii menstruației și poate duce la transpirații pe timp de noapte și la un somn mult mai agitat.

Alcoolul promovează un somn neuniform

Mulți dintre noi care au băut în noaptea precedentă pot raporta un somn neuniform și întrerupt. Deoarece alcoolul este un relaxant muscular, poate duce direct la mai multă transpirație pe timp de noapte – poate duce chiar la sforăit.

Dependența de alcool a fost, de asemenea, legată de transpirațiile nocturne, deoarece băutura poate declanșa fluctuații ale tensiunii arteriale și ale ritmului cardiac, ceea ce, la rândul său, crește temperatura corpului.

Infecții

Dacă crezi că suferi de o infecție care provoacă transpirații nocturne, este esențial să consulți un medic cât mai curând posibil.

Unele infecții care au fost legate de transpirația crescută pe timp de noapte sunt HIV, tuberculoza și infecțiile bacteriene. Simptomele pot include febră, frisoane, dureri, oboseală, diaree și vărsături.

Apnee în somn

Aceasta este una dintre cele mai grave cauze ale transpirațiilor nocturne. Apneea de somn este atunci când respirația se oprește și începe în timp ce dormi.

Ea poate duce la mai puțin somn, oboseală, probleme de concentrare și sforăit puternic. Este o afecțiune foarte periculoasă, deoarece poate duce la probleme cardiace precum bătăi neregulate ale inimii, insuficiență cardiacă și boli coronariene dacă nu este tratată.

Tulburări autoimune

Persoanele care suferă de tulburări autoimune raportează pe scară largă un somn perturbat sau agitat. Acest lucru se datorează faptului că sistemul imunitar confundă o parte a corpului care funcționează normal cu un agent patogen periculos.

Transpirațiile nocturne pot fi un efect secundar al acestei situații, dar și febra este foarte frecventă.

Anumite tipuri de cancer

Limfomul Hodgkin este cel mai frecvent cancer care provoacă transpirații nocturne. Acesta poate fi deosebit de grav, deoarece bolnavii raportează că se trezesc foarte transpirați.

Alte simptome includ umflarea nedureroasă a ganglionilor limfatici, febră persistentă, pierdere în greutate și mâncărimi pe tot corpul.

Care este tratamentul pentru transpirațiile nocturne?

Din păcate, nu există un tratament atotcuprinzător. Cu toate acestea, dacă crezi că medicamentul tău este cauza, discută cu medicul despre schimbarea medicamentelor.

NHS recomandă ca oamenii să meargă la medic dacă suferă de transpirații nocturne. Este posibil ca medicul tău de familie să nu vă poată prescrie ceva, dar ar trebui să fie capabil să identifice cauza principală a afecțiunii.