• Cei care stau culcați pe spate sunt mai predispuși să aibă un somn slab sau să aibă dificultăți de respirație în timpul nopții.
  • Bărbații (în special cei cu vârsta sub 35 de ani) tind să fie cei mai agitați, cu mai multe schimbări de poziție și mișcări ale brațelor.
  • Nu vă înghesuiți prea tare; oferiți-vă spațiu pentru a vă mișca pe ambele părți.

După 50 de ani de cercetări, William Dement, eminentul cercetător al somnului de la Universitatea Stanford, a declarat că singura explicație pe care o cunoaște pentru motivul pentru care dormim este pentru că ne este somn. Chiar dacă somnul poate fi, după cum a spus un cercetător, singurul comportament major în căutarea unei funcții, este clar că are importanță pentru sănătatea și bunăstarea noastră.

Majoritatea oamenilor preferă să doarmă pe o parte. Acest lucru este bine de știut deoarece cei care stau culcați pe spate sunt mai predispuși să aibă un somn slab sau să aibă dificultăți de respirație în timpul nopții.

În cele mai multe cazuri, avem tendința de a ne mișca destul de mult în timpul nopții. Un studiu efectuat pe 664 de persoane care dormeau a constatat, în medie, că participanții au petrecut aproximativ 54% din timpul petrecut în pat dormind pe o parte, aproximativ 37% pe spate și aproximativ 7% pe față.

Recomandări

X PERCEPE O NOUĂ TAXĂ
FACEM ECONOMIE LA ELECTRICITATE
MEGHAN ÎȘI LANSEAZĂ NOUL BRAND
MOMENTUL ATACULUI
ESA CREEAZĂ O ECLIPSĂ ARTIFICIALĂ
SOMN UȘOR, TRUMP!

Bărbații (în special cei cu vârsta sub 35 de ani) tind să fie cei mai agitați, cu mai multe schimbări de poziție și mișcări ale brațelor, coapselor și ale părții superioare a spatelui în timpul nopții. acest lucru poate să nu fie un lucru rău, deoarece a permite corpului să se miște în timpul nopții este, în general, o idee bună.

În timpul somnului, corpul va urmări orice durere sau disconfort și va ajusta poziția în consecință. Acesta este motivul pentru care, de obicei, evităm să dezvoltăm escare de pat (sau ulcere de presiune) în viața de zi cu zi.

Nu vă înghesuiți prea tare; oferiți-vă spațiu pentru a vă mișca pe ambele părți. Este esențial să vă simțiți confortabil. Nu există cercetări de calitate care să ofere dovezi clare pentru o poziție optimă de somn. Vârsta, greutatea, mediul în care vă aflați, activitățile pe care le desfășurați și dacă sunteți însărcinată, toate acestea joacă un rol în ceea ce privește poziția de somn cea mai bună pentru corpul dumneavoastră.

Ce pernă ar trebui să alegeți?

Alegerea pernei potrivite este vitală pentru un somn bun. S-a constatat că o lipsă de susținere a capului și a gâtului în timpul somnului are un impact grav asupra alinierii coloanei vertebrale și cauzează probleme musculare, cum ar fi dureri de gât, dureri de umăr și rigiditate musculară.

În mod promițător, materialul pernei nu pare să afecteze coloana vertebrală. În schimb, contează forma și înălțimea. O pernă în formă de U vă poate ajuta să aveți un somn mai lung, iar o pernă în formă de rulou poate reduce durerile de dimineață și durerile de la culcare la cei care suferă de dureri cronice.
Din păcate, știința nu ne-a dat un răspuns cu privire la care este salteaua optimă. Având în vedere că fiecare persoană doarme diferit, ar fi greu de comparat pe termen lung.

Cu toate acestea, există saltele proaste. Dacă patul este căzut, și-a pierdut fermitatea, dezvoltă arcuri zgomotoase sau prezintă semne clare de uzură, luați în considerare schimbarea saltelei.

Rotirea saltelei poate ajuta la longevitatea acesteia și poate îmbunătăți confortul. Acest lucru ar trebui făcut de cel puțin una-două ori pe an.