• GSK şi CureVac se aliază pentru a produce un nou vaccin împotriva noilor variante de SARS-CoV-2
  • Cele două companii farmaceutice speră că vor finaliza cercetările pentru noul vaccin anul viitor.
  • Acordul prevede ca GSK să plătească 150 de milioane start-up-ului german CureVac.

Grupul farmaceutic britanic GlaxoSmithKline (GSK) şi societatea farmaceutică germană CureVac au transmis, miercuri, că au bătut palma pentru a realiza împreună un vaccin ARN mesager împotriva noilor variante de coronavirus și speră că acesta să fie gata până în 2022, potrivit The Guardian.

Conform unui comunicat, scopul celor două mari companii farmaceutice este de a dezvolta „un vaccin candidat care să răspundă la variantele care apar” în timpul pandemiei. Noul vaccin va fi realziat pentru variantele ale coronavirusului apărute deja, precum și pentru cele care ar putea apărea ulterior.

150 de milioane de euro către CureVac

GSK și CureVac vor lucra intens pentru a dezvolta vaccinul, pentru a fi finalizat în 2022, dar cu condiția să obţină undă verde din partea autorităţilor sanitare. Contractul prevede ca GSK să plătească 150 de milioane start-up-ului german, ceea ce va permite grupului britanic să deţină drepturile noului vaccin în toate ţările, mai puţin în Germania, Austria şi Elveţia.

Recomandări

X PERCEPE O NOUĂ TAXĂ
FACEM ECONOMIE LA ELECTRICITATE
MEGHAN ÎȘI LANSEAZĂ NOUL BRAND
MOMENTUL ATACULUI
TAYLOR SWIFT AR PUTEA DEVENI ȘI ACTRIȚĂ
ESA CREEAZĂ O ECLIPSĂ ARTIFICIALĂ

Totodată, GSK va contribui anul acesta în producţia unui prim vaccin creat de către CureVac şi care se află în faza 3 a testelor clinice. De asemenea, GlaxoSmithKline a spus că va produce până la 100 de milioane de doze, deși propriul vaccin dezvoltat împreună cu Sanofi suferă întârzieri, fapt pentru care nu va fi gata până la finele anului 2021, din cauza unor rezultate mai puțin bune.