• Efectele pandemiei scad speranța de viață cu 1.13 ani în SUA
  • Lipsa activității a provocat oamenilor nevoia de a mânca excesiv și dependențe
  • Cei mai vulnerabili în fața efectelor psihice negative sunt oamenii singuri
  • Andreea s-a îngrășat 8 kg în timpul carantinei
  • Nansi Lungu spune că cea mai bună variantă e reluarea activităților și socializarea

Încă descoperim efectele pe care SARS-COV-2 le va produce asupra vieții noastre. Normal, majoriatatea sunt negative. Aflăm acum, că pandemia reduce speranța de viață cu mai bine de un an.

Un studiu realizat de Academia Națională de Științe din Statele Unite, arată care e impactul pe termen lung al pandemiei asupra sănătății mentale, dar și cum va fi afectată viața socială. Ne putem confrunta cu depresii, stări de anxietate, dependență de alcool sau de droguri. Și obezitatea e unul dintre efecte.

Andreea de exemplu e antreprenor. Restricțiile din pandemie i-au cam pus bețe în roate. A luat în greutate 8 kilograme iar anxietatea a pus stăpânire pe ea.

Recomandări

IOHANNIS: NU E VINA NIMĂNUI
CUM TE AFECTEAZĂ CLIMA
CE RATING DĂ FITCH?
CARE-I MODA ÎN 2025?
UNDE FACI COWORKING?
CARE-I TRENDUL PE TIKTOK?

Andreea, antreprenor: „Găseam confort în mâncare pentru că era singurul lucru pe care puteam să-l fac. Am început să devin foarte anxioasă, foarte nervoasă. Nu aveam nimic de făcut. Am renunțat la a mai face sport pentru că nu-mi găseam nici motivația acasă, nici cheful. ”

Nansi Lungu, analist comportamental, spune că e bine să avem companie în această perioadă. Suntem mai puțin vulnerabili în acest fel.

Nansi Lungu: „Fără discuții, oamenii singuri sunt în cel mai mare pericol. Mâncarea înseamnă un premiu rapid. Nu am satisfacții, pun mâna pe ceva dulce, mănânc, mă simt pe moment bine. Trebuie neapărat să faci în așa fel încât să îndepărtezi alimentele care nu sunt bune din casă. Și acolo unde este necesar să cerem ajutorul, acolo unde simțim că nu mai depășim de unii singuri perioada.”