• Președintele Emmanuel Macron și soția sa, Brigitte, s-au deplasat împreună la spital.
  • Premierul lui Macron, Elisabeth Borne, a declarat că toți cei patru copii au fost operați.
  • Cei mai mulți dintre copii au fost transportați de urgență după atac la un spital din orașul alpin francez Grenoble.

Președintele Emmanuel Macron și soția sa, Brigitte, s-au deplasat împreună la un spital care tratează trei dintre cei patru copii care au suferit răni de cuțit care le-au pus viața în pericol în atacul încă inexplicabil de joi din jurul unui parc de joacă din orașul alpin Annecy, scrie AP News.

Premierul lui Macron, Elisabeth Borne, a declarat că toți cei patru copii – cu vârste cuprinse între 22 de luni și 3 ani – au fost operați și „sunt sub supraveghere medicală constantă”. Aceasta a spus că „situația lor este stabilă”.

Purtătorul de cuvânt al guvernului, Olivier Veran, medic de formare, a declarat că doi dintre copii rămân în stare critică.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
TAYLOR SWIFT CÂNTĂ DESPRE GÂNDURILE SUICIDARE
ONU DECIDE DACĂ RECUNOAȘTE SAU NU AUTORITATEA PALESTINIANĂ
CE SECRETE ASCUNDE CHINA
CUM ÎNGRIJEȘTI MEDIUL ÎNCONJURĂTOR

Unde au fost internați cei mai mulți dintre copii

Cei mai mulți dintre copii au fost transportați de urgență după atac la un spital din orașul alpin francez Grenoble – prima oprire pentru Macron și soția sa vineri dimineață. Ei nu au vorbit cu reporterii când au intrat înăuntru. Al patrulea copil rănit era tratat la Geneva.

Doi dintre cei patru copii sunt francezi, iar ceilalți doi erau turiști – unul britanic, celălalt olandez.

Doi adulți au suferit, de asemenea, răni de cuțit – punând viața în pericol pentru unul dintre ei, au spus autoritățile. Unul dintre adulți a fost rănit atât cu un cuțit, cât și printr-o împușcătură trasă de polițiști în timp ce rețineau suspectul atacator.

Suspectul rămâne în arest

Suspectul, un sirian de 31 de ani cu statut de refugiat în Suedia, rămâne în arest. Psihiatrii îl evaluează, a spus Veran.

Autoritățile franceze au declarat că suspectului i s-a refuzat recent azilul în Franța, deoarece Suedia îi acordase deja rezidența permanentă și statutul de refugiat în urmă cu un deceniu.

Procurorul principal, Line Bonnet-Mathis, a spus că motivele bărbatului sunt necunoscute, dar nu par să fie legate de terorism. Era înarmat cu un cuțit pliabil, a spus ea.

Citește și