Pfizer/BioNTech a primit aprobarea de urgență pentru vaccinarea adolescenților cu vârste cuprinse între 12 și 15 ani, relatează Associated Press.

Decizia FDA (Administrația pentru Alimente și Medicamente) de a aproba solicitarea grupului Pfizer/BioNTech va accelera eforturile americanilor de a reduce numărul de infecții cu SARS-CoV-2, spun specialiștii în sănătate.

În acest moment, Pfizer este deja autorizat pentru persoanele cu vârste de 16 ani și peste 16 ani.

Recomandări

TRUMP ȘI ORBAN VOR SĂ FACĂ ALIANȚĂ
CE SPUNE MAȘINA TA DESPRE TINE?
CUM PUTEA FI EVITAT RĂZBOIUL RUSO-UCRAINEAN?
CUM S-AU CUNOSCUT WILLIAM ȘI KATE?
CE FACI ÎN CAPITALĂ DE FLORII?
CUM ARATĂ SECURITATEA JO?

Vaccinarea ar putea începe imediat ce un comitet consultativ federal pentru vaccinuri va emite recomandări pentru utilizarea vaccinului în două doze la copiii cu vârste cuprinse între 12 și 15 ani. Recomandările sunt așteptate miercuri, 12 mai 2021.

Vaccinarea copiilor de toate vârstele va fi esențială pentru revenirea la normalitate. Majoritatea vaccinurilor COVID-19 distribuite la nivel mondial au fost autorizate pentru adulți.

Vaccinul anti-COVID produs de Pfizer este utilizat în mai multe țări pentru adolescenții cu vârsta de 16 ani și peste 16 ani, iar Canada a devenit recent prima țară care a extins utilizarea vaccinului pentru copiii cu vârste de 12 ani și peste 12 ani.

Părinții, administratorii școlari și oficialii din domeniul sănătății publice așteaptă cu nerăbdare ca vaccinul să devină disponibil pentru mai mulți copii.

„Acesta este un moment de răscruce în ceea ce privește capacitatea noastră de a lupta împotriva pandemiei COVID-19″, a declarat pentru Associated Press Dr. Bill Gruber, pediatru și vicepreședinte senior Pfizer.

FDA a declarat că vaccinul Pfizer este sigur și oferă o protecție foarte bună pentru adolescenții mai tineri. Afirmația se bazează pe rezultatele testelor efectuate pe mai mult de 2.000 de voluntari americani cu vârste cuprinse între 12 și 15 ani.