• FDA a aprobat joi prima pilulă contraceptivă fără prescripție medicală care va fi disponibilă din 2024.
  • Aproape jumătate din cele 6,1 milioane de sarcini din SUA în fiecare an sunt nedorite.
  • Patrizia Cavazzoni, oficial al FDA: Contracepţia orală zilnică este sigură şi mai eficientă.

FDA a aprobat joi prima pilulă contraceptivă care poate fi luată fără prescripție medicală. Este un pas mare pentru Statele Unite, în condițiile în care tot mai multe state, conduse de republicani, înăspresc legislaţia pentru a împiedica avorturile, scrie CNN.

Pilula în cauză, Opill, va fi disponibilă în farmacii, magazine de cartier şi supermarketuri, precum şi online, a anunţat FDA. În condițiile în care aproape jumătate din cele 6,1 milioane de sarcini din SUA în fiecare an sunt nedorite-pastilă este menită să reducă barierele de acces la această metodă de contracepţie.

Dreptul la avort este atacat din nou de conservatori şi este interzis în mai multe state

Astfel, fetele și femeile din SUA nu vor mai fi nevoite să se consulte cu un expert din domeniul sănătății pentru a avea acces la pilula Opill. Numeroase ţări permit deja vânzarea fără prescripţie medicală a pilulelor contraceptive.

Recomandări

TRUMP ȘI ORBAN VOR SĂ FACĂ ALIANȚĂ
CE SPUNE MAȘINA TA DESPRE TINE?
UNDE MERGI ÎN VACANȚA DE PAȘTE?
UK AR TRIMITE SOLDAȚI ÎN GAZA
AVEM PRINTRE CELE MAI MICI PREȚURI LA ENERGIE
CUM S-AU CUNOSCUT WILLIAM ȘI KATE?

Sursă: CBNC

Dar această măsură intervine într-un context special în Statele Unite, unde dreptul la avort știm că este atacat din nou de conservatori şi este interzis în mai multe state. Patrizia Cavazzoni, oficial al FDA spune că dacă pilula este utilizată conform instrucţiunilor, contracepţia orală zilnică este sigură şi mai eficientă în prevenirea sarcinilor nedorite decât alte metodele de contracepţie disponibile în prezent fără prescripţie medicală.

Citește și