• Afinele sunt o sursă bogată de flavonoide, cum ar fi antocianina, un compus natural care acționează ca un antioxidant. Flavonoidele au un efect antiinflamator, precum și creșterea producției de oxid nitric în organism.
  • În cadrul studiului, un grup de subiecți a fost hrănit cu echivalentul unei cești de afine pe zi, timp de 8 săptămâni, pentru a vedea dacă acestea au avut vreun efect asupra scăderii tensiunii arteriale.
  • Studiul arată că nivelul de oxid nitric la aceste persoane a fost crescut cu 68,5 la sută, ceea ce explică scăderile tensiunii arteriale.

Un aport zilnic de o cană de afine va reduce tensiunea arterială și rigiditatea arterială, ceea ce diminuează riscul de boli de inimă, arată un studiu conform PshyBlog.

Efectul de scădere a tensiunii arteriale și a rigidității arteriale se poate datora creșterii producției de oxid nitric în vasele de sânge.

Afinele sunt o sursă bogată de flavonoide, cum ar fi antocianina, un compus natural care acționează ca un antioxidant. Flavonoidele au un efect antiinflamator, precum și creșterea producției de oxid nitric în organism.

Recomandări

BANII PENTRU UCRAINA RĂMÂN ÎN SUA
EMMA STONE ÎȘI DEZVĂLUIE NUMELE REAL
CE FACEM CU POLUAREA?
ECONOMIA AMERICANĂ ÎNCETINEȘTE
CIOLACU ÎNCHEIE DISCUȚIILE CU PIEDONE
VENEȚIENII IES ÎN STRADĂ

Oxidul nitric poate face ca mușchii interiori ai vaselor de sânge să se relaxeze și astfel acestea se lărgesc și circulația se îmbunătățește. Prin creșterea fluxului de sânge prin corp, tensiunea arterială va scădea în consecință.

Cum s-a desfășurat studiul

În cadrul studiului, un grup de subiecți a fost hrănit cu echivalentul unei cești de afine pe zi, timp de 8 săptămâni, pentru a vedea dacă acestea au avut vreun efect asupra scăderii tensiunii arteriale. Nu au existat alte schimbări în dieta și rutina normală a acestor participanți.

După 8 săptămâni, s-a înregistrat o reducere de 7 mm/Hg a tensiunii arteriale sistolice și o reducere de 5 mm/Hg a tensiunii arteriale diastolice.

Tensiunea arterială sistolică este cifra de sus a tensiunii arteriale, care reprezintă presiunea atunci când inima bate, iar tensiunea arterială diastolică este cifra de jos, care reprezintă presiunea atunci când inima se odihnește între bătăi.

În plus, rigiditatea arterială a fost redusă cu 6,5% în cazul participanților care făceau parte din grupul tratat cu afine. Studiul arată că nivelul de oxid nitric la aceste persoane a fost crescut cu 68,5 la sută, ceea ce explică scăderile tensiunii arteriale.

Constatările noastre sugerează că un consum regulat de afine ar putea, potențial, să întârzie evoluția prehipertensiunii spre hipertensiune, reducând astfel riscul de boli cardiovasculare”, a declarat Dr. Sarah A. Johnson, primul autor al studiului.

Bolile cardiovasculare reprezintă principala cauză de deces în Statele Unite. Constatările noastre sugerează că adăugarea unui singur aliment, afinele, în dietă poate atenua efectele cardiovasculare negative care apar adesea ca urmare a menopauzei.”, a mai spus aceasta.