• Generația Z se confruntă cu o criză de încredere! Aproape 36% dintre tineri se tem să vorbească în public, arată un nou studiu.
  • Există câteva motive distincte pentru această schimbare, multe care se datorează tehnologiei și îndemânii lor încă de la naștere.
  • Această generație nu cunoaște o lume fără căutare pe Google, permițându-le să cerceteze orice în câteva minute după ce se gândesc la asta.

Generația Z se confruntă cu o criză de încredere! Aproape 36% dintre tineri se tem să vorbească în public, arată un nou studiu. Iar asta i-ar putea afecta profesional. Devin anxioși la interviurile pentru job-uri sau iau note mici la prezentările de la facultate.

Există câteva motive distincte pentru această schimbare, multe care se datorează tehnologiei și îndemânii lor încă de la naștere. Această generație nu cunoaște o lume fără căutare pe Google, permițându-le să cerceteze orice în câteva minute după ce se gândesc la asta.

„O posibilă explicație ar putea să stea în faptul că această generație a crescut jucându-se mai degrabă cu tot felul de device-uri decât cu alte persoane. În general. Cred că lumea contemporană are un deficit de interacțiune directă și cred că cei care au acuma în jur de 20 de ani sunt cei care, chiar de la începutul copilăriei, s-au obișnuit să interacționeze mai degrabă cu ecranele decât cu oameni.”, a spus  Mircea Chivu, sociolog.

Recomandări

CIOLACU: AVEM COALIȚIE
ZELE CREDE-N ADERARE
NEGOCIERI FĂRĂ SFÂRȘIT
UNDE TE DISTREZI ÎN PARIS
SUSPECTUL E ARESTAT
LARA NU VREA LA SENAT

„Când ești înarmat cu informații, ești, în general, mai încrezător”, spune Corey Seemiller, un expert important din generația Z și profesor la Universitatea de Stat Wright, care a efectuat mai multe studii asupra acestui grup de când au început să intre la facultate.

„Pentru a putea dobândi cunoștințe și a dezvolta expertiză poate reduce sindromul impostorului”, spune Seemiller. „Nu te simți ca un impostor pentru că știi despre ce vorbești.”

Citește și: