- Experţii internaţionali au stabilit că gradul de eficienţă al unui vaccin anticovid trebuie să fie de 50%
- Trebuie să fie cu 50% mai puţine cazuri în grupa injectată cu vaccin decât în grupa injectată cu placebo
- În cazul vaccinului Pfizer, mai puţin de 10% din cei 44.000 de participanţi la testare s-au infectat şi 90% dintre ei primiseră un placebo
Ca să îţi dai seama cât de bune sunt rezultatele vaccinului Pfizer/BioNTEch îţi spun că experţii internaţionali au stabilit că gradul de eficienţă al unui vaccin anticovid trebuie să fie de 50%. Asta înseamnă că trebuie să fie cu 50% mai puţine cazuri în grupa injectată cu vaccin decât în grupa injectată cu placebo. Or, în cazul vaccinului Pfizer, mai puţin de 10% din cei 44.000 de participanţi la testare s-au infectat şi 90% dintre ei primiseră un placebo.
Timpul standard, obişnuit în ultimii 50 de ani, de dezvoltare a unui medicament este de la 5 ani la 10 ani. Faza a treia de dezvoltare a unui medicament înseamnă că statistic unul din cinci medicamente „supravieţuieşte” acestei faze trei.
Vaccinul se face în două doze, la o distanţă de trei săptămâni. Este un vaccin pe bază de ARN-mesage, care presupune injectarea unei părţi a codului genetic al virusului, pentru a crea un răspuns al sistemului imunitar.
Alexandru Rafila, reprezentantul României la OMS, candidat PSD: „Acele porţiuni din virus nu au nicio legătură cu infecţiozitatea, cu patogenitatea, ci doar generează un răspuns imun, care este protectiv pentru infecţia cu noul coronavirus. Practic, organismul nostrul este cel care generează şi antigenele şi anticorpii.“