• Pfizer a venit cu o nouă propunere către UE pentru ca statele membre să plătească jumătate din prețul pentru fiecare doză de vaccin COVID anulată.
  • Negocierile cu Pfizer vin într-un moment în care blocul comunitar vrea să îşi revizuiască legislaţia care reglementează industria sa farmaceutică.
  • Pfizer nu a dorit să comenteze.

Pe fondul surplusului de vaccinuri COVID-19, noua propunere a Pfizer Inc și BioNTech către Uniunea Europeană include o prevedere prin care statele membre vor plăti jumătate din preț, adică aproximativ 10 euro (11 dolari), pentru fiecare dintre cele aproximativ 70 de milioane de doze anulate, a anunțat duminică Financial Times, relatează Alarabya News.

Contractul revizuit ar permite Uniunii Europene să treacă la vaccinuri mai noi, adaptate la orice viitoare variante ale COVID-19, a adăugat raportul, citând persoane apropiate negocierilor.

În luna ianuarie a acestui an Reuters a dezvăluit că se poartă discuţii între UE şi cei doi producători de medicamente în ideea de a reduce cele 500 de milioane de doze de vaccin COVID-19 pe care Bruxelles-ul s-a angajat să le cumpere în acest an, în schimbul unui preţ mai mare.

Recomandări

CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
ONU DECIDE DACĂ RECUNOAȘTE SAU NU AUTORITATEA PALESTINIANĂ
CE SECRETE ASCUNDE CHINA
CUM ÎNGRIJEȘTI MEDIUL ÎNCONJURĂTOR
FRANCEZII SUNT PESIMIȘTII EUROPEI
„NADIA” ÎI DUCE PE ROMÂNI LA J.O.

Negocierile cu BioNTech/Pfizer vin într-un moment în care blocul comunitar vrea să îşi revizuiască legislaţia care reglementează industria sa farmaceutică, evaluată la 148 de miliarde de dolari, în speranţa că astfel va relansa investiţiile şi va extinde accesul la medicamente ieftine, într-un moment în care bugetele pentru sănătate sunt afectate de costul tratării COVID-19.

Pfizer nu a dorit să comenteze articolul din Financial Times, citând clauzele de confidenţialitate, dar a spus că discuţiile cu Comisia Europeană s-au derulat ,,cu bună credinţă de către toate părţile” şi că grupul este angajat să găsească ,,soluţii pragmatice”.

Citește și

Partea secretă și sacră a încoronării va fi ascunsă sub un paravan artizanal. Ce se va întâmpla în acele momente la ceremonie
Nici persoanele decedate nu sunt în siguranță în Pakistan. Cadavrele femeilor trebuie protejate pentru a nu fi violate

VIDEO. Un elev a pus mâna pe volan și a oprit autobuzul în care erau 60 de elevi, după ce șoferul a leșinat