- Medicul Adrian Marinescu spune totuşi să fii atent dacă în paleta de simptome observi oboseală accentuată şi pierderea gustului şi mirosului.
- Dacă starea copilului este gravă, sună la 112.
- Poate cel mai bun lucru pe care poţi să-l faci pentru copilul tău, atunci când vine vorba de prevenţie, este să-l vaccinezi antigripal.
Gripă, viroză sau Covid 19? Cum poţi şti tu, ca părinte, la toamnă să le deosebeşti atunci când copilul tău va avea semne de boală? Simptomele pot fi comune celor trei afecţiuni, astfel încât să ştii când este vorba despre SARS COV 2 sau când nu asta va fi o misiune aproape imposibilă.
Advertisment
Medicul Adrian Marinescu spune totuşi să fii atent dacă în paleta de simptome observi oboseală accentuată şi pierderea gustului şi mirosului. Sunt semne clasice de Covid, dar ele pot apărea şi în alte tipuri de infecţii respiratorii. În acest caz, specialistul îţi spune cum ar trebui să faci. La primele semne de boală, trebuie să izolezi copilul acasă. Nu intra în panică! Dacă starea sa nu este una gravă, ia legătura cu medicul tău de familie care îţi va indica ce tratament trebuie să-i dai. În principiu, va fi vorba despre tratament simptomatic.
Dacă starea copilului este gravă, sună la 112. Poate cel mai bun lucru pe care poţi să-l faci pentru copilul tău, atunci când vine vorba de prevenţie, este să-l vaccinezi antigripal. Elimini astfel din start posibilitatea ca el să aibă gripă.
Recomandări
Dr. Adrian Marinescu, medic infecţionist la Institutul Matei Balş din Capitală: „Trebuie să ne vaccinăm antigripal, cred că în momentul ăsta e un element crucial. În momentul în care cineva are simptomatologie primul lucru pe care trebuie să-l facem este să-l izolăm. Dacă vorbim de cei mici, ce trebuie să facem este să nu-l trimitem la şcoală, foarte probabil că nu este SARS COV 2. De multe ori oboseala e importantă, pierderea gustului şi mirosului pot să ne orienteze către infecţia cu SARS COV 2, dar de multe ori e greu să facem această diferenţă, mai ales dacă nu avem pregătirea necesară. Că e gripă, că-i viroză, că-i SARS COV, nu se tratează cu antibiotic. Dimpotrivă, antibioticele duc la reacţii adverse, la faptul că se creează rezistenţă, deci cu siguranţă nu folosim antibioticul, ar trebui să nu folosim antibioticul şi din punct de vedere legal, fără prescripţie medicală“.
- 28 de persoane, inclusiv copii, au fost ucise în urma bombardamentelor israeliene din Gaza. Un atac devastator a avut loc asupra unei școli care adăpostea familii strămutate
- Ion Cristoiu: De ce de abia acum îl citesc pe Lenin de-adevăratelea
- Franța organizează o zi de doliu național în urma distrugerilor cauzate de ciclonul Chido. Macron a solicitat comemorarea în timpul vizitei sale pe insula Mayotte
- Donald Trump amenință că va încerca să recâștige controlul asupra Canalului Panama. Președintele acuză de impunerea taxelor excesive navelor americane
- LIVE UPDATE. Război în Israel, ziua 444. Netanyahu e acuzat de către opoziție că sabotează negocierile pentru ostatici
Partenerii noștri