Harvard a dezvoltat un nou antibiotic sintetic. Cresomicina ar putea salva milioane de oameni de infecțiile mortale

Un nou antibiotic sintetic, dezvoltat de Harvard, ar putea salva milioane de vieți în fața infecțiilor mortale.

Cresomicina este un compus inovator care a furnizat rezultate promițătoare împotriva bacteriilor rezistente la medicamentele pe care le avem în prezent. Această rezistență antimicrobiană apare atunci când bacteriile evoluează iar acest fenomen a făcut ca multe medicamente sau antibiotice să fie depășite și asta este o amenințare semnificativă la adresa sănătății publice mondiale. Această moleculă sintetică, cresomicina, s-a arătat capabilă să ucidă, numeroase tulpini de bacterii, inclusiv agenți patogeni notorii precum stafilococul auriu.

Acest tip de infecții rezistente la tratamentele existente pe piața provoacă în fiecare an până la 1,27 milioane de decese. Cresomicina se remarcă prin capacitatea sa de a se lega mai eficient de ribozomii bacterieni, mai exact, acele mașinării moleculare din interiorul celulelor care produc proteine. Multe antibiotice țintesc acești ribozomi.

Potrivit Centrului american pentru Prevenirea şi Controlul Bolilor (CDC), în fiecare an apar peste 2,8 milioane de infecții rezistente la antimicrobiene. Aceste infecții au ucis cel puțin 1,27 milioane de persoane la nivel mondial.

Citește și

Exit mobile version