• Herman Berkovits, medicul personal al premierului israelian, Benjamin Netanyahu, a intervenit în emisiunea ȘTIU la Aleph News și a vorbit despre al doilea rapel al vaccinului anti-COVID.
  • Herman Berkovits a spus că în urmă cu trei zile l-a vaccinat și pe Benjamin Netanyahu, care nu a avut efecte adverse.
  • Benjamin Netanyahu a mai spus că nici el nu a avut efecte adverse și se simte foarte bine.

Succes în Israel: cu 50% mai puţine infectări după prima doză. Statul evreu a vaccinat până acum două milioane de oameni. Restricţiile nu vor fi ridicate curând în Israel.

Proba că vaccinul funcţionează vine din Israel, campionul absolut la vaccinare.

Prima doză Pfizer a redus infectările cu 50% după 14 zile, arată studiile preliminare, scrie Times of Israel. Statul evreu a vaccinat până acum două milioane de oameni, adică 20 la sută din populaţie.

Recomandări

ÎN CE INVESTEȘTE BIDEN BANII
STEVE BUSCEMI A FOST ATACAT PE STRADĂ
CÎRSTEA A FOST ELIMINATĂ LA ROMA
CIOLACU VREA PARC TEMATIC URIAȘ
6.000 DE OAMENI SUNT EVACUAȚI DIN HARKOV
NE LUĂM ANGAJAȚII DIN AFARĂ

În ciuda acestui succes, restricțiile impuse nu vor fi ridicate prea curând.

Herman Berkovits a intervenit în emisiunea ȘTIU, pentru a explica succesul campaniei de vaccinare în Israel și pentru a vorbit despre a doua doză de vaccin, pe care a primit-o recent.

Herman Berkovits: „Sunt într-o stare foarte bună. Vedeți că zâmbesc”

„Am primit al doilea rapel, vedeți că zâmbesc, sunt într-o stare generală bună. Am crezut că o să am efecte secundare minore, dar mă simt foarte bine. Nu numai eu m-am vaccinat, s-a vaccinat și soția cu rapelul 2. Și fiii mei s-au vaccinat. Toți patru ne simțim foarte bună. Deja am ajuns la 22% din populația țării la imunizare. Un sfert din populația Israelului este vaccinată”, a spus Herman Berkovits.

„La primul rapel am avut o durere locală și o durere de cap pentru o jumătate de oră. Vă spun sincer că la rapel pot fi niște simptome. Câțiva dintre prietenii mei au avut o febră ușoară. Eu nu am avut nimic”, a mai spus Herman Berkovits.

„Multă lume are teamă din cauza alergiilor. Și cei care suferă de alergii grele pot primi acest vaccin, s-au făcut câteva studii la noi”, a explicat Herman Berkovits.

L-am vaccinate deja pe Netanyahu în urmă cu trei zile cu a doua doză. Nu are absolut nimic. Se bucură că nu a avut nimic. Lucrează foarte intens. Face vizite în multe orașe”, a spus Herman Berkovits.