• În SUA, conform datelor federale, ratele de diagnosticare a cancerului au crescut în 2019 la 107,8 cazuri la 100.000 de persoane sub 50 de ani.
  • Un studiu din „BMJ Oncology” dezvăluie o creștere globală accentuată a cancerelor la persoanele sub 50 de ani.
  • Moartea actorului Chadwick Boseman la vârsta de 43 de ani din cauza cancerului de colon a pus în centrul atenției prevalența în creștere a acestui cancer.

Cifrele apărute în ultimii ani și care au dus la comentariul îngrijorat al lui Burioni nu par să lase nicio îndoială: cancerul afectează tot mai mulți tineri din Statele Unite și din întreaga lume, „uimind medicii”, potrivit WSJ.

În SUA, conform datelor federale, ratele de diagnosticare a cancerului au crescut în 2019 la 107,8 cazuri la 100.000 de persoane sub 50 de ani, în creștere cu 12,8% față de 95,6/100.000 de persoane în 2000, citează Il Fatto Quotidiano și Rador Radio România.

Ca o confirmare suplimentară, și un studiu apărut anul trecut în „BMJ Oncology”, care dezvăluie o creștere globală accentuată a cancerelor la persoanele sub 50 de ani, cu cele mai mari rate în America de Nord, Australia și Europa de Vest. Medicii încearcă să înțeleagă ce îi îmbolnăvește și cum să identifice tinerii cu risc crescut. Principalii suspecți? Mai puțină activitate fizică, mai multe alimente ultraprocesate și noi toxine în circulație.

Recomandări

CUM PUTEA FI EVITAT RĂZBOIUL RUSO-UCRAINEAN?
TRUMP ȘI ORBAN VOR SĂ FACĂ ALIANȚĂ
TAYLOR ȘI TRAVIS, SURPRINȘI ÎN LAS VEGAS STRIP
CE SPUNE MAȘINA TA DESPRE TINE?
CUM S-AU CUNOSCUT WILLIAM ȘI KATE?
RAY CHAN A MURIT LA 56 DE ANI

Moartea actorului Chadwick Boseman la vârsta de 43 de ani din cauza cancerului de colon a pus în centrul atenției prevalența în creștere a acestui cancer la persoanele sub 50 de ani, relatează WSJ. O tendință care îi alarmase deja pe oncologi în deceniul precedent.

Experții și-au dat seama curând că fenomenul privea și alte forme de cancer, de la cancerul pancreatic până la cancerul de apendice, de la cancerul de stomac până la cancerul uterin. „Cancerul colorectal era canarul în mina de cărbune”, este metafora folosită de Timothy Rebbeck, un epidemiolog pentru tumori de la Dana-Farber Cancer Institute din Boston.

Citește și