- În prezent, în Anglia trăiesc peste 269.000 de persoane cu această afecțiune.
- Identificarea și tratarea acestei afecțiuni costă NHS în Anglia aproximativ 10 miliarde de lire sterline pe an, adică 10% din întregul său buget.
- Serviciile locale ale NHS vor începe să identifice persoanele eligibile care suferă de diabet de tip 1 și au primit 2,5 milioane de lire sterline pentru a începe să trateze pacienții.
Copiii și adulții din Anglia care suferă de diabet de tip 1 vor primi un „pancreas artificial”, în cadrul unei inițiative în premieră mondială derulate de NHS, anunță Sky News.
Dispozitivul „revoluționar” monitorizează în permanență glicemia unei persoane, apoi ajustează automat cantitatea de insulină care îi este administrată prin intermediul unei pompe.
Sistemul se numește Hybrid Closed Loop System (sistem hibrid cu circuit închis), denumit uneori pancreas artificial, în care un monitor de glicemie, pompa de insulină și software-ul de pe telefonul unei persoane comunică între ele, potrivit Diabetes UK.
Acesta elimină necesitatea de a extrage sânge cu un test de înțepătură a degetelor sau de a injecta manual insulina pentru unii utilizatori.
NHS spune că acest lucru ar putea preveni atacurile de hipoglicemie și hiperglicemie
NHS spune că acest lucru ar putea preveni atacurile de hipoglicemie și hiperglicemie care pun în pericol viața, care pot duce la convulsii, comă sau chiar la decesul persoanelor care trăiesc cu diabet de tip 1.
În prezent, în Anglia trăiesc peste 269.000 de persoane cu această afecțiune. Identificarea și tratarea acestei afecțiuni costă NHS în Anglia aproximativ 10 miliarde de lire sterline pe an, adică 10% din întregul său buget.
Serviciile locale ale NHS vor începe să identifice persoanele eligibile care suferă de diabet de tip 1 și au primit 2,5 milioane de lire sterline pentru a începe să trateze pacienții.
NHS England spune că lansarea în masă a pancreasului artificial se bazează pe un proiect pilot de succes al tehnologiei, în cadrul căruia 835 de adulți și copii cu diabet de tip 1 au primit dispozitive pentru a îmbunătăți gestionarea afecțiunii lor.
Printre cei care au beneficiat deja se numără Les Watson, în vârstă de 64 de ani, din West Devon, care suferă de diabet de tip 1 de aproape 44 de ani. El își folosește telefonul pentru a-și vedea nivelul glicemiei, care funcționează în tandem cu o pompă de insulină și un plasture de monitorizare pe braț.
„Cel mai mare beneficiu pe care îl pot spune este că sarcina mentală, de a gestiona diabetul de tip 1 cu sisteme ca acesta, este pur și simplu redusă enorm. Pot să dorm noaptea”, a declarat el pentru Sky News.
Dr. Clare Hambling, director clinic național pentru diabet, a declarat: „Acesta este un alt exemplu în care NHS este lider în domeniul asistenței medicale, prin implementarea acestor dispozitive revoluționare în întreaga Anglie în următorii cinci ani”.
Citește și