• Inteligența artificială acaparează și domeniul medicinei.
  • Inteligența artificială va transforma medicamentele, îngrijirea pe care pacienții o primesc.
  • Dr. Lloyd Minor a lansat „Inteligență artificială responsabilă pentru sănătate sigură și echitabilă”.

Inteligența artificială este cel mai important moment al medicinei de la apariția antibioticelor și până în prezent.

Startul discuțiilor pe acest subiect îl dă Dr. Lloyd Minor, decanul Școlii de Medicină a Universității Stanford, care a început anul trecut să se joace cu chatboturi cu inteligență artificială, programe informatice care simulează conversația umană. Iar acum consideră că inteligența artificială va transforma medicamentele, îngrijirea pe care pacienții o primesc, dar și formarea medicilor.

AI l-a convins că rețelele neuronale și inteligența artificială generativă, care pot descoperi rapid modele greu de descoperit în cantități masive de date. Tot această experiență, l-a făcut practic să facă pasul cel mare, și anume să lanseze o inițiativă „Inteligență artificială responsabilă pentru sănătate sigură și echitabilă”, în colaborare cu co-directorul Institutului Stanford.

Recomandări

CÂND ÎNCEP COPIII SĂ FOLOSEASCĂ A.I.
JAPONIA PREZINTĂ TEHNOLOGIA 6G
MET GALA 2024
IOHANNIS SE ÎNTÂLNEȘTE CU BIDEN
GATES ÎȘI VINDE IAHTURIURILE
CUM ARATĂ UK LA UN AN DE LA ÎNCORONARE?

Cele două grupuri finanțează și Raise Health. Aceasta își propune să servească drept depozit pentru cercetări cheie, să reunească experți pentru a discuta despre A.I și să abordeze problemele etice legate de aplicarea acesteia.

Citește și: