Israelul reintroduce purtarea măștii la interior, după doar zece zile de la eliminarea măsurii

o femeie in aeroportul ben gurion din israel

23 June 2021, Israel, Lod: A traveller checks departure information on a display screen at Tel Aviv's Ben Gurion International Airport, where all incoming travellers are tested for COVID-19. Israel has reimposed some coronavirus restrictions after a spike in infections fuelled by the Delta variant, with masks once again required at border crossings, medical facilities and the main international airport, The Healthy Ministry announced on Wednesday. Photo: Nir Alon/ZUMA Wire/dpa

Israelul a reintrodus obligația de a purta măști în interior, pe fondul creșterii numărului de cazuri de coronavirus, la doar câteva zile după ce a ridicat măsura. Măsura de relaxare intrase în vigoare în urmă cu doar 10 zile.

Îngrijorarea autorităților din Israel a crescut după ce țara a înregistrat peste 100 de noi cazuri pe zi, în mai multe zile consecutive, după ce la începutul lunii iunie nu a înregistrat niciun caz, relatează BBC.

Cele mai multe dintre cazurile de COVID au fost legate de varianta Delta (tulpina indiană).

Israelul a fost una dintre cele mai de succes țări din lume în combaterea pandemiei. Țara a pus în aplicare cel mai rapid program de vaccinare, în cadrul căruia mai mult de jumătate din populația de 9,3 milioane de locuitori a fost imunizată parțial sau total.

Pe 24 iunie, la zece zile după ce mandatul a fost ridicat, Nachman Ash, responsabilul israelian cu răspunsul la coronavirus, a declarat că oamenii vor trebui din nou să poarte măști în interior pentru a încerca să oprească creșterea numărului de cazuri.

Măsura a intrat în vigoare astăzi.

„Asistăm la o dublare la fiecare câteva zile. Un alt lucru care este îngrijorător este că infecțiile se răspândesc”, a declarat Ash pentru radioul public.

Israelul amână sosirea turiștilor

În Israel, obligația de a purta măști a fost ultima restricție rămasă după ce toate celelalte măsuri, impuse în timpul închiderii la începutul acestui an, au fost eliminate treptat.

Pe fondul temerilor legate de o reapariție a bolii, orașul Binyamina din nordul țării, care a înregistrat cea mai mare rată de cazuri din țară, a fost desemnat miercuri „zonă roșie” – primul care listat ca atare în ultimele luni.

De asemenea, Israelul a amânat cu o lună redeschiderea țării pentru turiștii vaccinați.

În urma izbucnirii pandemiei, la sfârșitul anului 2019, Israelul a devenit una dintre cele mai afectate țări din lume, înregistrând aproximativ 60.000 de infecții pe săptămână în momentul de vârf din ianuarie.

Țara a impus trei închideri și, în cele din urmă, a înregistrat o scădere foarte mare a cazurilor pe măsură ce programul de vaccinare a fost implementat.

Peste 6.400 de persoane au murit din cauza virusului în Israel.

Exit mobile version