- Grecia a propus un certificat de vaccinare valabil la nivelul UE
- Președinta Comisiei Europene e de acord cu inițiativa grecilor
- Klaus Iohannis nu este de acord ca circulaţia să fie îngrădită
- Italia vrea să dea în judecată Pfizer, din cauza întârzierilor în livrările de doze
- În America, sunt investigate posibile reacţii adverse la vaccinul Moderna
Ideea paşaportului COVID a pornit timid, dar capătă tot mai mulţi adepţi. Industria aviatică internaţională cere Uniunii Europene un certificat digital care să ateste că cei care călătoresc cu avionul au fost vaccinaţi.
Advertisment
De partea transportatorilor este chiar şefa Comisiei Europene, Ursula von der Leyen. De la Bucureşti, face opoziţie însă preşedintele Iohannis. Nu este de acord cu paşaportul de vaccin. Iohannis vorbeşte despre discriminare.
Între timp, Italia vrea să dea în judecată Pfizer, din cauza întârzierilor în livrările de doze. Pfizer a declarat, vineri, că va livra mai puține doze decât se aștepta țărilor Uniunii Europene în această săptămână, deoarece schimbă procesul de producție, relatează The New York Times. Au spus că livrările vor reveni la programul inițial săptămâna viitoare.
Recomandări
Oficialii italieni se tem că lipsa dozelor ar putea incetini campania de vaccinare. Italia a ajuns până acum la peste 1,2 milioane de persoane vaccinate.
În America, sunt investigate posibile reacţii adverse la vaccinul Moderna. Tot din America vine un studiu care arată că pandemia ar putea să scadă speranța de viață cu până la 4 ani în comunităţile de culoare şi cele hispanice. Şi cu cel puţin un an în cazul albilor.
Partenerii noștri