Liderii mondiali se vor întâlni la Davos pentru a discuta despre amenințarea unei ipotetice pandemii: „Boala X”

Într-o sesiune intitulată „Pregătirea pentru boala X”, un panel condus de șeful OMS, Dr. Tedros Adhanom Ghebreyesus, va vorbi despre „eforturile noi necesare pentru a pregăti sistemele de sănătate pentru multiplele provocări care urmează” dacă vrem să fim pregătiți pentru o situație mult mai mortal, scrie Independent.

OMS clasifică Boala X drept boală prioritară în campaniile sale de conștientizare, alături de Covid-19, virusul Ebola, virusul Zika, febra hemoragică Crimeea-Congo, Sindromul respirator din Orientul Mijlociu (Mers-CoV) și Sindromul respirator acut sever (Sars).

Boala X a fost adăugată pe listă în 2018, deoarece OMS a căutat să deschidă discuții despre abordarea unei pandemii globale în viitor.

OMS a acordat prioritate cercetării și dezvoltării într-un context de urgență pentru toate aceste boli, afirmând că planul „căută în mod explicit să permită pregătirea timpurie pentru cercetare și dezvoltare [cercetare și dezvoltare] transversală, care este, de asemenea, relevantă pentru o Boală X necunoscută”.

„La nivel mondial, numărul potențialilor agenți patogeni este foarte mare, în timp ce resursele pentru cercetarea și dezvoltarea bolilor (R&D) sunt limitate”, a declarat anterior OMS într-un comunicat.

Alături de doctorul Tedros, sesiunea de miercuri va avea ca parte ministrul brazilian al sănătății, Nisia Trindade Lima, președintele consiliului de administrație al gigantului farmaceutic AstraZeneca, Michel Demaré, CEO-ul Royal Philips, Roy Jakobs, și vicepreședintele executiv al lanțului de spitale indian Apollo, Preetha Reddy.

Citește și

Exit mobile version