• Doctorița de 32 de ani a suferit o paralizie facială după administrarea dozei de rapel
  • MS: „Toate investigațiile complexe efectuate ulterior debutului clinic atât la Spitalul Județean de Urgență Vâlcea, cât și la Spitalul Universitar de Urgență din București au infirmat diagnosticul de paralizie facială periferică dreaptă”
  • În prezent, doctorița se află în stare clinică bună

Doctorița în vârstă de 32 de ani, din Vâlcea, despre care s-a aflat că a suferit o paralizie facială după administrarea dozei de rapel a avut doar „simptomatologia unei paralizii faciale periferice drepte, mioclonii, episoade intermitente de vertij și subfebrilitate”, transmite, vineri, MS.

Ministerul Sănătății a transmis, vineri, precizări referitoare la cazul femeii de 32 de ani din Vâlcea, cu suspiciune de paralizie facială periferică dreaptă, după administrarea celei de a doua doze de vaccin BioNTech Pfizer (Comirnaty).

„Potrivit primului buletin de raportare a reacțiilor adverse post-vaccinare (RAPI), parafat de un medic specialist neurolog, pacienta prezenta simptomatologia unei paralizii faciale periferice drepte, mioclonii, episoade intermitente de vertij și subfebrilitate. Toate investigațiile complexe efectuate ulterior debutului clinic atât la Spitalul Județean de Urgență Vâlcea, cât și la Spitalul Universitar de Urgență din București au infirmat diagnosticul de paralizie facială periferică dreaptă”, arată Ministerul Sănătății.

Recomandări

PUTIN: VOM DOBORÎ TOATE AVIOANELE F-16 TRIMISE UCRAINEI
SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
ȘTII DE VREME? VINE VARA-N TOATĂ ȚARA
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT

În prezent, doctorița se află în stare clinică bună.

Ministerul Sănătății a fost informat, joi, de către reprezentanții Institutului Național de Sănătate Publică – Centrul Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile despre o reacție adversă rară, respectiv paralizie temporară facială, după administrarea celei de a doua doze de vaccin BioNTech Pfizer (Comirnaty).

Un caz similar a avut loc și în Timișoara. Comitetul Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV) a transmis o reacție în acest sens. Conform CNCAV, cadrul medical ar avea în istoricul medical mai multe episoade alergice.