- Medicul Mihai Craiu: va fi o creștere a cazurilor la copii, nu catastrofală și nici cu multe decese.
- Mihai Craiu susține că potrivit unor statistici realizate în străinătate foarte puțini copii au făcut forme grave sau au murit din cauza virusului SARS CoV-2.
Medicul Mihai Craiu susține că potrivit unor statistici realizate în străinătate foarte puțini copii au făcut forme grave sau au murit din cauza virusului SARS CoV-2. Concluzia specialistului este că în valul patru va fi o creștere a numărului de copii infectați, dar nu va fi nimic catastrofal.
Advertisment
Medicul Mihai Craiu a analizat statisticile realizate în SUA privind numărul de copii infectați în timpul pandemiei și a prezentat rezultatele pe pagina de Facebook Spitalul Virtual pentru Copii. El le-a cerut oamenilor să nu răspândească teorii „alarmiste”.
„Afirm că nu ajută nimănui propagarea unor titluri alarmiste (cum au tot fost zilele acestea!) ce anticipează umplerea spitalelor de pediatrie din România cu pacienți COVID-19. Să ne uităm la cifre. 4.410.000 copii au prezentat infecție SARS-CoV-2, în SUA, conform Academiei Amedicane de Pediatrie. De când a început pandemia, copiii reprezintă 14.4% din totalul cazurilor confirmate. In săptămâna anterioară datei de 12 august 2021, copiii au reprezentat 18% din totalul cazurilor. Aproape 1 din 5 americani infectați aveau sub 19 ani. Câți au ajuns în spital? 272 în săptămâna citată – spune CDC”, anunță medicul Mihai Craiu.
Recomandări
„Câți copii au decedat în urma infecției cu noul coronavirus? 0.03% din cei infectați”
Nici în ceea ce privește numărul de decese în rândul copiilor situația nu este foarte gravă, potrivit unei statistici din Africa de Sud.
„Spitalizare înseamnă caz grav. Dar ar putea muri doar puțini din acești copii. Câți copii au decedat în urma infecției cu noul coronavirus? 0.03% din cei infectați. O dovedește un articol din Africa de Sud…. Aici au fost, între 14.04 și 31.08.2020, un număr de 171 decese de toate cauzele. Testele pentru COVID19 și autopsiile efectuate au dovedit că decesul a 10.5% din acești copii este atribuibil infecției coronavirale. 18 copii în 140 zile, în Africa de Sud (60 milioane populație și condiții…)”, mai arată Mihai Craiu.
Concluzia este că valul patru al pandemiei nu va provoca în România o situație „catastrofală”.
„Concluzia mea – va fi o creștere a numărului de cazuri la copil, nu catastrofală și nici cu multe decese. Trebuie doar să respectăm regulile”, a precizat Mihai Craiu.
Partenerii noștri