• Sălile de sport și de fitness s-au redeschis deja în București
  • Deși pare tentant să te întorci la vechiurile obiceiuri și anume, acela de a face sport, acest lucru ar putea duce la o accidentare
  • Iată câteva alte lucruri pe care le poți face pentru a evita leziunile

Sălile de sport și de fitness s-au redeschis deja în București, după ce Capitala a înregistrat o scădere a incidenței cazurilor de infectări cu coronavirus la sub 3,5 la mia de locuitori. Potrivit unei hotărâri a guvernului, activitățile fizice sunt suspendate în acele localități unde incidența cazurilor de COVID-19, cumulate în ultimele 14 zile, este mai mare de 4 la mia de locuitori.

Deși pare tentant să te întorci la vechiurile obiceiuri și anume, acela de a face sport, acest lucru ar putea duce la o accidentare, motiv pentru care este mai bine să iei în calcul sfaturile propuse de publicația The Conversation, după o perioadă îndelungată în care nu ai mai mers la o sală de sport/fitness.

Accidentările se întâmplă atunci când antrenamentul este peste cee ace poate tolera corpul tău (țesuturile). Oboseala, rezistența mușchilor, mișcarea articulară și leziunile anterioare ale țesutului pot crește probabilitatea de a suferi o leziune.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
ONU DECIDE DACĂ RECUNOAȘTE SAU NU AUTORITATEA PALESTINIANĂ
CE SECRETE ASCUNDE CHINA
CUM ÎNGRIJEȘTI MEDIUL ÎNCONJURĂTOR
FRANCEZII SUNT PESIMIȘTII EUROPEI

Important, adaptarea are loc după antrenament și necesită timp. Dacă organismul nu este obișnuit cu tipul de antrenament sau nu și-a revenit, în mod adecvat, după o sesiune de antrenament anterioară, atunci acest lucru poate duce la accidentări. Asigură-te că te-ai recuperat între sesiunile de antrenament.

Cum reduci riscul de a te accidenta

Iată câteva alte lucruri pe care le poți face pentru a evita accidentările în timp ce te întorci de la sala de sport/fitness:

  • Nu sari peste încălzire pentru că îți pregătește corpul pentru sesiunea de antrenament, ca de pildă genuflexiunile.
  • Observă-ți corpul în timpul antrenamentului. Așa eviți să faci prea mult deodată.
  • Alege, initial, un exercițiu/o activitate cu grad de intensitate redusă, cum ar fi ciclismul.
  • Alege inclusiv un antrenament de forță, de 2-3 ori pe săptămână. Astfel, îți poate pregăti corpul pentru alte activități mai complexe.
  • Nu uita să te hidratezi și să porți haine/încălțăminte confortabile.
  • Nu uita de somn și de o alimentație echilibrată.
  • Dă-ți timp să te recuperezi după un antrenament fizic.