- Spitalul Universitar de Urgență București a început vaccinarea împotriva COVID-19
- Primele persoane vaccinate au fost medicii din Unitatea de Primiri Urgențe
- Azi începem un alt capitol al luptei noastre cu această patologie generată de un virus ciudat, a spus managerul SUUB.
Primul medic vaccinat la Spitalul Universitar de Urgență din București îi îndeamnă pe români să asculte de autorități și să nu creadă în fake-news. „Mesajul meu către populație este să se vaccineze”, a spus Andrei Georgescu. Campania de vaccinare la SUUB a început miercuri.
Spitalul Universitar de Urgentă București (SUUB) a început vaccinarea împotriva Covid 19.
Primele 100 de doze au ajuns la spital miercuri dimineață, iar primele persoane vaccinate au fost medicii din Unitatea de Primiri Urgențe.
Vaccinarea a început cu doctorul Andrei Georgescu, fostul coordonator al UPU. „Sunt mândru că am fost primul vaccinat de la Spitalul Universitar de Urgență. Din păcate sunt multe informații false care circulă pe internet, iar oamenii ar trebui să asculte doar de autorități și să nu creadă în fake-news. Eu am comorbidități, dar mi-am sunat cardiologul și chiar m-a îndemnat să fac acest pas. Mesajul meu către populație este să se vaccineze”, a spus Andrei Georgescu.
Al doilea medic vaccinat în centrul de la SUUB a fost Silvia Nica, medic coordonator Unitatea de Primiri Urgențe. „Abia așteptam momentul vaccinării. Pentru noi a fost și este o perioadă grea și mă bucur că acum există vaccinul împotriva Coronavirusului”, a spus aceasta.
În centrul de vaccinare împotriva Covid de la Spitalul Universitar de Urgență București vor fi imunizați și angajați ai altor instituții sanitare, în total aproximativ 20.000 de persoane.
„Este un moment important pentru Spitalul Universitar. Azi începem un alt capitol al luptei noastre cu această patologie generată de un virus ciudat – SARS-CoV-2, cu o boală cu manifestări extrem de eterogene şi extrem de imprevizibile, azi începem vaccinarea pentru personalul Spitalului Universitar (…) Vor fi vaccinaţi, deopotrivă, angajaţii de la Institutul de Virusologie <Ştefan Nicolau>, Spitalul Clinic <Prof. dr. Theodor Burghele>, Institutul ORL <Prof. Dr. Dorin Hociotă>, personalul din farmaciile sectoarelor 4, 5 şi 6, personalul medical din cabinetele stomatologice, angajaţii de la Institutul Naţional de Sănătate Publică, medicii de familie şi asistenţii medicali din sectoarele 5 şi 6, dar şi cadrele medicale din lanţul privat de sănătate Regina Maria”, a declarat Cătălin Cîrstoiu, managerul SUUB.