• Bugetul digitalizării Casei de Sănătate crește la 100 mil. Euro.
  • Sunt 400 mil. euro pentru digitalizarea sistemului de sănătate din România.
  • Finanțarea ar urma să vină din fonduri din PNRR și din fonduri naționale.

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a anunțat că a semnat un nou contract de 100 mil. euro pentru digitalizarea Casei Naționale de Asigurări de Sănătate (CNAS). Alte 100 de milioane de euro au fost direcționate acum două săptămâni pentru digitalizarea Ministerului Sănătății și a instituțiilor din subordine, a mai anunțat Rafila.

Când se vor reflecta aceste cifre în calitatea sistemul medical și cât de important este pentru economie un sistem medical performant?

Răzvan Botea, editor la Ziarul Financiar: „O parte a întrebării și anume cât de important este pentru economie un sistem medical performant. În primul rând, suntem în situația în care am ajuns ca nivel de venituri, cel puțin pe anumite segmente de lucrători la același nivel cu Italia sau Spania, țări în care au plecat cei mai mulți români.

Avem peste 2 milioane de români doar în Italia și Spania, la un loc. Studiile mai noi, studiile sociologice arată că nivelul, adică motivația economică, nu mai există în plecarea românilor sau întoarcerea lor în România. Ci mai degrabă, motivele sunt de altă natură. De ce nu am același spital ca în Spania? Eu am același drum, aceleași străzi, aceeași școală – împiedică 2 milioane de români să se întoarcă în țară, legat de când se vor vedea aceste cifre în calitatea sistemului medical. Nu știu, nu cred că se vor vedea”.

Recomandări

BLINKEN, AVERTISMENT CĂTRE CHINA
O NUNTĂ CU PERIPEȚII
CÂT MAI JOACĂ NADAL
AI LIBER LA TREN
400 DE CADAVRE, GĂSITE ÎN GAZA
CE FILM VEZI AZI?

Citește și